Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Αμαζόνιος: Κουβάλησε στην πλάτη τον πατέρα για 6 ώρες για να εμβολιαστεί
Αμαζόνιος: Κουβάλησε στην πλάτη τον πατέρα για 6 ώρες για να εμβολιαστεί

Αμαζόνιος: Κουβάλησε στην πλάτη τον πατέρα για 6 ώρες για να εμβολιαστεί

Η φωτογραφία ενός νεαρού ντόπιου από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία που κουβαλάει τον πατέρα του στην πλάτη του για να εμβολιαστεί κατά του Covid-19 έχει γίνει viral αφού έδειξε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για τους ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές να εμβολιαστούν.

Η φωτογραφία που τράβηξε ένας γιατρός δείχνει τον Tawy, έναν 24χρονο άνδρα, να κρατά στην πλάτη του τον 67χρονο πατέρα του Wahu αφού και στους δύο χορηγήθηκαν δόσεις εμβολίου Covid-19. Οι δυο τους χρειάστηκε να περπατήσουν για ώρες στο δάσος για να φτάσουν στο σημείο του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 800 αυτόχθονες άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του Covid-19 στη χώρα αυτή. Ωστόσο, οργανώσεις για τα δικαιώματα των ιθαγενών λένε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος. Μια έρευνα από την Apib, μια βραζιλιάνικη ΜΚΟ, δείχνει ότι 1.000 αυτόχθονες άνθρωποι πέθαναν μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαρτίου 2021.

Ο Tawy και ο Wahu ανήκουν στην ιθαγενή κοινότητα Zoe, η οποία έχει περίπου 325 μέλη.

Ο Erik Jennings Simões, ο γιατρός που τράβηξε τη φωτογραφία, είπε ότι ο Wahu είναι σχεδόν τυφλός και ότι δυσκολεύονταν να περπατήσουν λόγω των προβλημάτων ουροποιητικού του άνδρα. Εκτίμησε ότι ο Tawy κουβάλησε τον πατέρα του στην πλάτη του για πέντε ή έξι ώρες.

Πληροφορίες από BBC, ΕΡΤ

Send this to a friend