Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πυρκαγιά η οποία ξέσπασε χθες το πρωί σε αποθήκη μ’ εναλλακτικά καύσιμα στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού, έθεσε σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι από τις φλόγες κινδύνευαν παρακείμενα υποστατικά.

Ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε μεγάλες καταστροφές. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Αντρέα Κεττή, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 9.40π.μ. και για την κατάσβεσή της ανταποκρίθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από την ΕΜΑΚ και από την επαρχία Λεμεσού.

Οι ομάδες πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και με όχημα αφρού από την επαρχία Λάρνακας. Έπειτα από σχεδόν μία ώρα η πυρκαγιά ήταν σε διαχειρίσιμη κατάσταση, ενώ αποφεύχθηκε ο κίνδυνος επέκτασής της σε άλλα υποστατικά. Κάηκαν ποσότητες σκόνης πολυουρεθάνης που ήταν συσκευασμένη σε σακούλες, εντός κι εκτός αποθηκευτικού χώρου.

Ο πρόεδρος του Τσιμεντοποιείου  Αντώνης Αντωνίου δήλωσε ότι η πυρκαγιά δεν επηρέασε καθόλου το περιβάλλον, εκφράζοντας την άποψη ότι το συγκεκριμένο υλικό δεν είναι επιβλαβές για το περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη και τον τρόπο που ήταν αποθηκευμένο.

Η πυρκαγιά επανάφερε στο προσκήνιο το θέμα ασφάλειας των κατοίκων που διαμένουν στις γύρω κοινότητες, αφού η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη με αρκετές βαριές βιομηχανίες.

Η φωτιά στις εγκαταστάσεις του τσιμεντοποιείου και κυρίως οι μαύροι πυκνοί καπνοί που σκέπασαν την γύρω περιοχή για αρκετές ώρες προκάλεσαν αναστάτωση ανάμεσα στους κατοίκους κοντινών κοινοτήτων.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Κ. Σ. Ζυγίου Γεωργία Μιχαήλ ανέφερε ότι οι πυρκαγιές σε επικίνδυνα υλικά που φυλάγονται στο Τσιμεντοποιείο είναι συχνό φαινόμενο και πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Πυροσβεστική τίθεται σε συναγερμό εξαιτίας τέτοιων καταστάσεων.

Όπως είπε η κ. Μιχαήλ, το ζήτημα με τις συχνές πυρκαγιές στην περιοχή έχει τεθεί επανειλημμένα από τις επηρεαζόμενες κοινότητες στα αρμόδια υπουργεία, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, για την ανάγκη λήψης των κατάλληλων προστατευτικών μέτρων.

 

«Ζωή» σ’ ένα εμπορικό κέντρο που εδώ και εννέα χρόνια παραμένει ερειπωμένο, εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο επιδιώκει να δώσει ο Δήμος Λάρνακας.

Ο λόγος για το εμπορικό κέντρο στον προσφυγικό οικισμό Αγίων Αναργύρων ΙΙ, το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά που τέθηκε κακόβουλα τον Απρίλιο του 2012 κι έκτοτε έχει μετατραπεί… σε γκέτο παρανόμων, στην «καρδιά» του προσφυγικού συνοικισμού.

Όπως πληροφορούμαστε, η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης είναι 375 χιλιάδες ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

 

 

    

 

Send this to a friend