Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Όχι άλλα πυροτεχνήματα για το Νοσοκομείο Λάρνακας»
«Όχι άλλα πυροτεχνήματα για το Νοσοκομείο Λάρνακας»

«Όχι άλλα πυροτεχνήματα για το Νοσοκομείο Λάρνακας»

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την ανάγκη στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ώστε να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες της εποχής, που διανύουμε λόγω της πανδημίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η επαρχιακή επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας, με αφορμή την πρόσφατη εξαγγελία του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, για λειτουργία μονάδας εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο της πόλης, για σκοπούς αντιμετώπισης περιστατικών κορωνοιού και όχι μόνο.

Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να εισακουστούν, εν μέρει, οι εισηγήσεις του για αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid με τη λειτουργία σωστά εξοπλισμών και στελεχωμένων μονάδων εντατικής θεραπείας σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Αναμένουμε την υλοποίηση της εξαγγελίας του Υπουργού Υγείας για τη λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Λάρνακας και όχι να γίνουμε και πάλι μάρτυρες ενός ακόμα πυροτεχνήματος.

Τονίζουμε ξανά την ανάγκη στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοιού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ Λάρνακας.

Περαιτέρω, η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η πανδημία χρειάζονται σωστές επενδύσεις στον τομέα της Υγείας, διαφάνεια, συνεργασία, ενώ θα πρέπει απαραίτητα να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και η άποψη των επαγγελματιών υγείας.

Το ΑΚΕΛ Λ/κας καλεί το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ ν’ αντιληφθούν την σημασία των επενδύσεων στην Υγεία ενισχύοντας τον δημόσιο τομέα της Υγείας, αξιοποιώντας το στρατιωτικό νοσοκομείο και δημιουργώντας σωστά στελεχωμένες εντατικές μονάδες σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια. Τονίζει, ακόμα, την ανάγκη εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση περιστατικών covid, της δημιουργίας περισσοτέρων κέντρων rapid tests ειδικότερα στις απομακρυσμένες περιοχές και της χορήγησης δωρεάν μασκών FFP2.

Τέλος, το ΑΚΕΛ επισημαίνει την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών στα εμβολιαστικά κέντρα, αφού είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο εντάσεων μεταξύ πολιτών και προσωπικού εξαιτίας της ταλαιπωρίας και της πολύωρης αναμονής ειδικά στο εμβολιαστικό κέντρο της Λάρνακας, στο λιμάνι.

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να γίνεται συλλογικά με το να εισακούονται οι απόψεις όλης της κοινωνίας με πλήρη ενημέρωση και διαφάνεια και όχι απλά να εφαρμόζονται τα διατάγματα», καταλήγει το ΑΚΕΛ Λάρνακας.

Υπενθυμίζουμε, ότι πριν από περίπου δύο μήνες η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ είχε εκδώσει ανακοίνωση, καταγγέλλοντας την προβληματική λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης στο Νοσοκομείο Λάρνακας, αλλά και την έλλειψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων στο νοσηλευτήριο.

 

 

Send this to a friend