Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εξαρθρώθηκε η σπείρα των ληστών περιπτέρων – 8ημερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας
Εξαρθρώθηκε η σπείρα των ληστών περιπτέρων – 8ημερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας

Εξαρθρώθηκε η σπείρα των ληστών περιπτέρων – 8ημερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας

Του ΒΑΣΟΥ ΒΑΣΟΥ

Την σπείρα που λήστευε συστατικά περίπτερα το τελευταίο διάστημα πιστεύει ότι εξάρθρωσε η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη την Κυριακή στη Λάρνακα τριών νεαρών Ινδών, κατοίκων Λεμεσού, οι οποίοι ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν την διάπραξη τεσσάρων ένοπλων ληστειών στη Λεμεσό και μιας ληστείας στη Λάρνακα.

Οι τρεις ύποπτοι, ο ένας εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται παράνομα στην Κύπρο, οδηγήθηκαν χθες το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκαν για οκτώ μέρες.

Η σύλληψή τους έγινε στις 4.30 το απόγευμα, όταν μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, το οποίο κινείτο σε δρόμο της Λάρνακας και στο οποίο επέβαιναν οι ύποπτοι.

Εντός του αυτοκινήτου εντοπίστηκε ένα κόκκινο σακάκι, όμοιο με αυτό που φορούσε ένας εκ των δραστών της ληστείας σε περίπτερο που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 8ης Ιανουαρίου 2022, στη Λάρνακα.

Ανακρινόμενοι, παραδέχθηκαν τόσο τη διάπραξη της ληστείας στη Λάρνακα καθώς και άλλων τεσσάρων ληστειών που έγιναν στη Λεμεσό μεταξύ 29ης Δεκεμβρίου 2021 και 7ης Ιανουαρίου 2022.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο τρόπος δράσης των συλληφθέντων ήταν πανομοιότυπος, δηλαδή χρησιμοποιούσαν είτε ψεύτικα πιστόλια, είτε μαχαίρια, προκειμένου να εκφοβίσουν τους υπαλλήλους των περιπτέρων για να τους δώσουν τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή.

Οι τρεις συλληφθέντες, οι δύο από τους οποίους δήλωσαν φοιτητές, ομολόγησαν ότι διέπραξαν τις ληστείες, προκειμένου να επιλύσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

 

 

Send this to a friend