Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Κονδύλι 100 χιλιάδων ευρώ περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό ανάπτυξης του Δήμου Λάρνακας για το 2022 για την κατασκευή της πρώτης ξύλινης αποβάθρας από τις συνολικά επτά που πρόκειται να δημιουργηθούν στην ακτή Μακένζι.

Οι επτά ξύλινες αποβάθρες θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και στοχεύουν, κατά κύριο λόγο, στην οπτική κάλυψη των υφιστάμενων κάθετων κυματοθραυστών που είναι κατασκευασμένοι από μπετόν.

Οι τσιμεντένιοι κυματοθραύστες επεμβαίνουν τόσο στον χερσαίο χώρο της παραλίας, όσο και στον θαλάσσιο που χρησιμοποιείται από λουόμενους.

Ήδη, το έργο έχει εξασφαλίσει την περιβαλλοντική έγκριση από το Τμήμα Περιβάλλοντος με συγκεκριμένους όρους. Ένας από τους βασικούς όρους είναι ότι οι αποβάθρες θα χρησιμοποιούνται μόνο από λουόμενους και όχι από σκάφη αναψυχής.

Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι κάθε χρόνο να προκηρύσσονται για κατασκευαστικά έργα μία ή δύο αποβάθρες, έτσι ώστε τα αμέσως προσεχή χρόνια να έχουν ολοκληρωθεί και οι επτά αποβάθρες.

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος “EU DAIRIES”, πραγματοποιήθηκε στο Καλό Χωριό Λάρνακας, εκδήλωση όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να γευθούν πιάτα με αυθεντικό κυπριακό χαλούμι.

Το έργο είναι ένα μικτό πρόγραμμα που εντάσσεται στο AGRI – MULTI 2020 – CRISIS και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώνει δυο οργανισμούς, την Ένωση Παραγωγών και Φορέων Βιολογικής Γεωργίας – Bio – Romania από τη Ρουμανία και τον Παγκύπριο Οργανισμό Αιγοπροβατοτρόφων από την Κύπρο.

Τα προϊόντα που προωθούνται είναι το βιολογικό γάλα, τα βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα και το συμβατικό χαλούμι. Οι χώρες στόχοι είναι τρία μέλη της Ένωσης η Ρουμανία, η Κύπρος και η Ελλάδα.

 

Χωρίς την καθιερωμένη πομπή αλλά με τη λαμπρότητα που επιβάλλει η παράδοση, θα εορταστούν τα ΄Αγια Θεοφάνεια αύριο στη Λάρνακα.

Η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων θα τελεστούν στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου και στην παρουσία των Αρχών της πόλης.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο Ιερός Κλήρος και οι εκπρόσωποι των Αρχών, θα μεταβούν στην μεγάλη αποβάθρα στη Μαρίνα Λάρνακας, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

 

 

 

 

 

Send this to a friend