Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μουσείο Αλιείας αποκτά η κοινότητα Ζυγίου
Μουσείο Αλιείας αποκτά η κοινότητα Ζυγίου

Μουσείο Αλιείας αποκτά η κοινότητα Ζυγίου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το πρώτο Μουσείο Αλιείας στην Κύπρο προγραμματίζεται να λειτουργήσει στο Ζύγι! Το έργο έχει προκηρυχθεί από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, έγινε η επιλογή του εργολάβου και από τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησαν οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες.

Το Μουσείο Αλιείας θα κατασκευαστεί δίπλα από το υφιστάμενο κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου, όπου παλαιότερα ήταν το κτήριο του κοινοτικού συμβουλίου.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο εργολάβος προνοεί διάρκεια εργασιών 12 μήνες και ως εκ τούτου, εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα προβλήματα και καθυστερήσεις, εκτιμάται ότι το μουσείο θα είναι έτοιμο περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου Γεωργία Μιχαήλ δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι το μοναδικό αυτό μουσείο θα περιλαμβάνει διαφόρων ειδών εκθέματα που θα έχουν σχέση με την αλιεία και τη θάλασσα, καθότι, όπως εξήγησε, τις προηγούμενες δεκαετίες το Ζύγι ήταν ένα μικρό ψαροχώρι, το οποίο σημείωσε ραγδαία οικιστική και τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

«Η ιστορία της κοινότητάς μας είναι συνυφασμένη με την αλιεία και τη θάλασσα. Είμαστε ένα παραθαλάσσιο χωριό, με τις πιο ξακουστές, ίσως, ψαροταβέρνες σ’ όλη την Κύπρο, μ’ ένα πανέμορφο αλιευτικό καταφύγιο, ενώ αρκετοί ντόπιοι κάτοικοι ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με την αλιεία. Για όλους αυτούς τους λόγους, δικαιολογημένα το πρώτο Μουσείο Αλιείας στην Κύπρο κατασκευάζεται στο Ζύγι», σημείωσε η κ.Μιχαήλ.

Η ανάπτυξη

——————  

Το Ζύγι έχει σημειώσει ραγδαία τουριστική και οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με την ανέγερση αριθμού τουριστικών διαμερισμάτων και εξοχικών κατοικιών.

Η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου ανέφερε ότι σήμερα ο πληθυσμός του Ζυγίου είναι περίπου 900 άτομα, ενώ υπάρχουν πολλές εξοχικές κατοικίες που ανεγέρθηκαν από Κύπριους, οι οποίοι προέρχονται από άλλα μέρη του νησιού, κυρίως από τη Λευκωσία. Στο Ζύγι υπάρχει, επίσης, αριθμός ξένων μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι ως επί τω πλείστο είναι Άγγλοι.

Το Κ.Σ. Ζυγίου εκτιμά ότι με τη λειτουργία του Μουσείου Αλιείας, η επισκεψιμότητα στην κοινότητα θ’ αυξηθεί.

Send this to a friend