Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δείπνο στη Λάρνακα στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος “EU DAIRIES” όπου παρουσιάστηκε το αυθεντικό Κυπριακό χαλούμι (βίντεο – φώτο)
Δείπνο στη Λάρνακα στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος “EU DAIRIES”  όπου παρουσιάστηκε το αυθεντικό Κυπριακό χαλούμι  (βίντεο – φώτο)

Δείπνο στη Λάρνακα στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος “EU DAIRIES” όπου παρουσιάστηκε το αυθεντικό Κυπριακό χαλούμι (βίντεο – φώτο)

Ειρήνη Αντωνίου

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος “EU DAIRIES”, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2021 στις 8.00 μ.μ. στην ταβέρνα «Κουτσονικολιάς» στο Καλό Χωριό Λάρνακας, δείπνο, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να γευθούν πιάτα με αυθεντικό χαλούμι από την Κύπρο.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και η πλούσια τυροκομική παράδοση έχουν την τιμητική τους στην ευρωπαϊκή γαστρονομία! Ο τομέας της κτηνοτροφίας κατέχει υψηλή θέση, προσφέροντας μεγάλη παραγωγή σε βιολογικά γαλακτοκομικά και αυθεντικά παραδοσιακά προϊόντα.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών γαλακτοκομικών προϊόντων είναι ότι παράγονται από πιστοποιημένους παραγωγούς με την εφαρμογή των πιο αυστηρών προτύπων ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων καθ’ όλη την διάρκεια των σταδίων παραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι το προϊόν θα φτάσει απόλυτα ασφαλές στο πιάτο του τελικού καταναλωτή.

Αντίστοιχης ποιότητας είναι και το αυθεντικό κυπριακό χαλούμι, ο βασιλιάς της κυπριακής τυροκομικής παράδοσης! Ένα λευκό ημίσκληρο τυρί με πλούσια γεύση, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα με κύριο χαρακτηριστικό ότι δεν λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες. Μπορείτε να το απολαύσετε ωμό ή ψητό, σε σαλάτες, τριμμένο, συνοδευτικό άλλων πιάτων κλπ. Το χαλούμι είναι ένα από τα βασικά προϊόντα του Μ-Παγκύπριου Οργανισμού Αιγοπροβατοτρόφων ΛΤΔ του μεγαλύτερου παραγωγικού συνεταιρισμού, ενός μοντέλου συνεταιριστικής λειτουργίας, αναγνωρισμένου και ως Ομάδα Παραγωγών. Τα μέλη είναι μονάδες παραγωγής γάλακτος και κρέατος στον τομέα των αιγοπροβάτων, όπου διασφαλίζουν την ποιότητας του προϊόντος και βελτιώνουν το επίπεδο των μονάδων συνεχίζοντας έτσι να παρέχουν το αυθεντικό χαλούμι στους καταναλωτές.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «EU Dairies» ενώνει τους δυο οργανισμούς, την Ένωση Παραγωγών και Φορέων Βιολογικής Γεωργίας Bio-Romania και τον Μ-Παγκύπριο Οργανισμό Αιγοπροβατοτρόφων, συστήνοντάς μας το βιολογικό γάλα, τα βιολογικά γαλακτοκομικά προιόντα και το αυθεντικό παραδοσιακό χαλούμι.

Μάθετε περισότερα στην ιστοσελίδα μας www.eudairies.eu

Ακολουθήστε μας στο Facebook www.facebook.com/eudairies και στο Instagram: www.instagram.com/europeandairieseu

 

 

 

Send this to a friend