Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παρελθόν το «Φοίνιξ» από τις Φοινικούδες
Παρελθόν το «Φοίνιξ» από τις Φοινικούδες

Παρελθόν το «Φοίνιξ» από τις Φοινικούδες

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εργασίες αποξήλωσης στο γνωστό μπαράκι με την ονομασία «Φοίνιξ», στην παραλία των Φοινικούδων, ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Λάρνακας.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας εξήγησε ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου υποστατικού κατέστη προβληματική το τελευταίο διάστημα, αφού, μεταξύ άλλων, λάμβανε πολύ μεγαλύτερο χώρο στην ακτή απ’ ότι αρχικά προβλεπόταν στη συμφωνία.

Ως εκ τούτου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τον τερματισμό της λειτουργίας του, προκειμένου να καθαρίσει η παραλία. «Ήταν μια προβληματική λειτουργία, είχαμε προσφύγει στο δικαστήριο για το συγκεκριμένο υποστατικό, δεν τηρήθηκε το διάταγμα που εκδόθηκε, γι’ αυτό θεωρήσαμε πως έφθασε ο καιρός για να κατεδαφιστεί», συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος είπε ότι δεν προβλέπεται να λειτουργήσει κάποιο άλλο υποστατικό στο ίδιο σημείο το ερχόμενο καλοκαίρι και ως εκ τούτου ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την τοποθέτηση μεγαλύτερου αριθμού ξαπλώστρων και κρεβατιών, με την ελπίδα μέχρι τότε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας, ώστε να παρατηρηθεί μεγαλύτερη τουριστική κίνηση απ’ ότι το 2021.

Νέοι πύργοι

——————-   

Σε μια άλλη εξέλιξη, νέοι, σύγχρονοι πύργοι ναυαγοσωστών θα λειτουργήσουν στην παραλία των Φοινικούδων το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο πρώτος καινούργιος πύργος ήδη βρίσκεται στο στάδιο της ανέγερσης και είναι μια προσφορά της κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings, η οποία, ως γνωστό, έχει αναλάβει το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας. Μέχρι πέρσι το καλοκαίρι, στην παραλία των Φοινικούδων λειτουργούσε μονάχα ένας πύργος ναυαγοσωστών.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι εν’ όψει της επερχόμενης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου προβλέπεται η κατασκευή ακόμα δύο ναυαγοσωστικών πύργων στην πολυσύχναστη ακτή των Φοινικούδων, στο πλαίσιο του προγράμματος που κατάρτισε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Νέοι πύργοι ναυαγοσωστών προβλέπονται και σε άλλες παραλίες στην πόλη κι επαρχία της Λάρνακας, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το αίσθημα ασφάλειας που θα πρέπει να νιώθουν οι επισκέπτες των παραλιών.

Send this to a friend