Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έτοιμος ο Πολυδύναμος Πολυχώρος του Δήμου Λάρνακας
Έτοιμος ο Πολυδύναμος Πολυχώρος του Δήμου Λάρνακας

Έτοιμος ο Πολυδύναμος Πολυχώρος του Δήμου Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μ’ ενάμισι χρόνο καθυστέρηση, παραδόθηκε πρόσφατα ο Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας, που θα λειτουργεί στο πρώην Κοινοτικό Κέντρο της πόλης, στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2019 και το συμβόλαιο προνοούσε διάρκεια εργασιών 15 μήνες, δηλαδή το έργο θα έπρεπε να παραδοθεί το πρώτο τετράμηνο του 2020. Προέκυψαν, ωστόσο, μεγάλες καθυστερήσεις, κάποιες από τις οποίες κρίθηκαν δικαιολογημένες λόγω του lockdown για την πανδημία, με αποτέλεσμα το έργο να ολοκληρωθεί πριν από μερικές μέρες.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από την κοινοπραξία L&P and D.L.A. JOIN. Το όλο έργο περιλαμβάνει την επέκταση και αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου του πρώην κοινοτικού κέντρου με την ανέγερση ενός Πολυχώρου Κοινωνικής Προνοίας και Απασχόλησης, με την ταυτόχρονη δημιουργία ανοικτού και κλειστού χώρου ενεργητικής απασχόλησης, υγιούς ψυχαγωγίας κι εκγύμνασης.

Στον καινούργιο χώρο παρέχεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης ομάδων πληθυσμού, δημιουργίας χώρων κοινωνικής συναναστροφής των νέων, ενώ θα λειτουργεί αίθουσα εκδηλώσεων κι εκθέσεων καθώς και άλλοι χώροι στους οποίους θα παρέχονται διάφορα προγράμματα και πρωτοβουλίες του Δήμου Λάρνακας.

Επίσης, στον χώρο αυτό θα πραγματοποιούνται τα προγράμματα του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου Λάρνακας. Παράλληλα, το κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων θα χρησιμοποιείται για σκοπούς κοινωνικού αθλητισμού και άλλων εκδηλώσεων.

Στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης θα συστεγάζονται υπηρεσίες του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τα Κέντρα Πληροφόρησης του Οργανισμού Νεολαίας και το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για παιδιά και νέους από την πόλη κι επαρχία Λάρνακας.

Μελλοντικά προβλέπεται και η στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρνακας. Η λειτουργία του Πολυδύναμου Πολυχώρου θα αρχίσει επίσημα στις 10 Ιανουαρίου 2022.

Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και η συνολική δαπάνη του ξεπέρασε τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

 

2ο ακριβότερο έργο

—————————-

Ο Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης είναι το δεύτερο ακριβότερο έργο υποδομής που έγινε στη Λάρνακα στο πλαίσιο της Α΄ φάσης χρηματοδοτούμενων έργων από τα διαθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.

Το πιο ακριβό έργο, συνολικού κόστους έξι εκατομμυρίων, είναι η νέα δημοτική αγορά, η οποία θα παραδοθεί αρχές του νέου έτους. Στο πλαίσιο της ίδιας φάσης, έχουν ήδη παραδοθεί ο νέος δημοτικός κήπος, η ανάπλαση της Λέσχης Λάρνακας που μετατράπηκε σε Πολυχώρο Πολιτισμού και η πρώτη φάση ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο για διευκόλυνση ΑμεΑ.

Η ανάπλαση του συμπλέγματος Ζουχουρί εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2022.

 

 

Send this to a friend