Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κυβερνητική αναλγησία αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την πόλη και επαρχία Λάρνακας
Κυβερνητική αναλγησία αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την πόλη και επαρχία Λάρνακας

Κυβερνητική αναλγησία αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την πόλη και επαρχία Λάρνακας

Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του. Η καθημερινότητα όλων μας έχει αλλάξει. Στόχος όλων μας και πρωτίστως της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ο δημόσιος τομέας υγείας έχει αφεθεί στο έλεος του, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη. Καλούμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, αλλά το αρμόδιο Υπουργείο αδυνατεί να παρέχει εκείνες τις συνθήκες για να κάνει τη διαδικασία ομαλή και εύκολη. Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλο συνωστισμό, καθυστερήσεις και τεράστια ταλαιπωρία, με αποτέλεσμα τη δημιουργία εντάσεων. Επιτέλους λειτουργήστε τα εμβολιαστικά κέντρα, με τρόπο ώστε να μην προκαλείται άσκοπη και αχρείαστη ταλαιπωρία.

Ταλαιπωρία όμως υφίστανται, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία, και πολίτες που εκλιπαρούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά. Ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, δημόσια επικαλείται συνεχώς την ανάπτυξη. Το αρμόδιο υπουργείο των οικονομικών όμως έχει αντίθετη άποψη. 88 νέοι βιοτέχνες και επαγγελματίες αναμένουν την διάθεση κονδυλίου ύψους 1,5 εκατομμυρίου, που αφορά την επέκταση των βιοτεχνικών περιοχών Κιτίου και Ξυλοτύμπου, για να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν, αλλά τους λέμε να περιμένουν μετά το 2024. Αυτή είναι η οικονομική ανάπτυξη που οραματίζονται.

Η κυβερνητική αναλγησία όμως αντικατοπτρίζεται και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και επαρχία Λάρνακας.

Ως βουλευτής της επαρχίας Λάρνακας, όπως και ολόκληρη η πόλη, δεν ανεχόμαστε πλέον τον κυβερνητικό εμπαιγμό. Διότι πώς αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν οι επανειλημμένες δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και η σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημιουργία και λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής στη Λάρνακα και οι ταυτάριθμες υπαναχωρήσεις από αυτές; Η Λάρνακα είναι μία επαρχία στην οποία δεν λειτουργεί κάποια πανεπιστημιακή σχολή. Ο ενταφιασμός και η ακύρωση αυτής της, κατά τα άλλα ειλημμένης απόφασης, αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη μιας ολόκληρης επαρχίας. Απαιτούμε, όπως και όλοι οι τοπικοί φορείς, την άμεση υλοποίηση ενός έργου που η Λάρνακα δικαιούται και έχει ανάγκη και θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη σε ολόκληρο το νησί.

Ακόμα ένα θέμα που χρονολογείται είναι η αξιοποίηση του χώρου του Διανελλείου γυμνασίου και ορφανοτροφείου. Επιτέλους ο χώρος έχει διατεθεί στο κράτος, όμως η αναβλητικότητα και οι καθυστερήσεις του Υπουργείου Παιδείας, παρά τις συνεχείς μας παραστάσεις για ανέγερση σχολικής μονάδας, κρατούν το θέμα στάσιμο. Ζητούμε επιτακτικά όπως δρομολογηθεί το έργο δίνοντας λύση στις εκπαιδευτικές ανάγκες της επαρχίας Λάρνακας.

Από το 2014, ως Λαρνακείς ακόμη αναμένουμε την έναρξη των εργασιών για θωράκιση και προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους από φυσικές καταστροφές, ώστε να μην είναι έρμαιο των καιρικών φαινομένων. Ακόμα ένα έργο που έχει εξαγγελθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν καν διενεργηθεί οι απαραίτητες μελέτες.

Το 2021 ήταν η χρονιά που πλήγηκε η χώρα μας από μια τεράστια φυσική και οικολογική καταστροφή. Οι φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ορεινή Λάρνακας και Λεμεσού έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας, αλλά και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, που είδαν τις περιουσίες τους και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να χάνονται. Το κράτος θα πρέπει, μακριά από χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις, να σταθεί αρωγός αυτών των ανθρώπων, στηρίζοντας τους τόσο οικονομικά, όσο και επαγγελματικά στην προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης τους. Αναμένουμε επίσης την τάχιστη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για επαρκή στελέχωση των αρμόδιων τμημάτων, ούτως ώστε να μην ζήσουμε ξανά παρόμοια φαινόμενα.

Ανδρέας Πασιουρτίδης

Βουλευτής Λάρνακας

ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις

 

Send this to a friend