Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καλοδεχούμενη η Αραδίππου στον ενιαίο Δήμο Λάρνακας
Καλοδεχούμενη η Αραδίππου στον ενιαίο Δήμο Λάρνακας

Καλοδεχούμενη η Αραδίππου στον ενιαίο Δήμο Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Καλοδεχούμενος είναι ο Δήμος Αραδίππου στον ενιαίο Δήμο Λάρνακας, σύμφωνα με τον Ανδρέα Βύρα, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που προωθείται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας υπενθύμισε, άλλωστε, ότι η πρόταση η οποία τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται ενώπιον του Υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνει την ενοποίηση του Δήμου Λάρνακας με τους Δήμους Αραδίππου, Λειβαδιών και την κοινότητα Ορόκλινης.

Ο Α. Βύρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ένσταση ενοποίησης της Λάρνακας με την Αραδίππου, μαζί με τις υπόλοιπες προαναφερόμενες περιοχές, σημειώνοντας πως ο Δήμος Λάρνακας είναι ανοικτός για συνένωση με όλους τους γειτονικούς δήμους. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση πως εάν πραγματοποιηθούν αυτές οι συνενώσεις, θα είναι προς το συμφέρον όλων.

Ανέφερε, μάλιστα, πως εφόσον πρόθεση της Βουλής ήταν η ενοποίηση της Λάρνακας και με τον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, και πάλι δεν θα υπήρχε καμία ένσταση, παρόλο που η πρόταση που υπάρχειείναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου δήμου που θα περιλαμβάνει τις περιοχές Δρομολαξιάς, Μενεού, Κιτίου, Περβολιών.

«Δεν υπάρχει στο τραπέζι πρόταση για ενοποίηση με τον δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού. Εάν υπήρχε, όμως, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Εμείς θεωρούμε ότι το σενάριο ενοποίησης της Λάρνακας με Αραδίππου, Λειβάδια και Ορόκλινη θα είναι προς όφελος όλων. Από κει και πέρα, εάν οι φίλοι στην Αραδίππου έχουν άλλη άποψη κι επιθυμία τους είναι η μη συνένωσή τους με τη Λάρνακα, αυτό είναι δικαίωμα τους. Δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης, ούτε έχουμε καμία απαίτηση. Είναι σεβαστή η επιθυμία του κάθε γειτονικού δήμου», ανέφερε ο κ.Βύρας.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας επισήμανε πως το γεγονός και μόνο ότι θα ενοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο Λάρνακας – Λειβαδιών – Ορόκλινης, αυτό θ’ αποτελέσει έναμεγάλο κέρδος για όλες τις περιοχές και τους δημότες τους. «Μετά την μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων και υγραερίου και την επικείμενη ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, τα έσοδα που θα έχουμε και γενικά το όφελος που θα αποκομίσουμε από την ανάπτυξη που θα παρατηρηθεί μελλοντικά στα παράλια θα είναι τεράστια», κατέληξε ο Ανδρέας Βύρας.

Send this to a friend