Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η Τεύκρου Ανθία θα «αναζωογονήσει» την Αγία Νάπα
Η Τεύκρου Ανθία θα «αναζωογονήσει» την Αγία Νάπα

Η Τεύκρου Ανθία θα «αναζωογονήσει» την Αγία Νάπα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την σύνδεση δύο κομβικών οδικών αρτηριών στην Αγία Νάπα επιδιώκει ο δήμος του τουριστικού θερέτρου μέσω της πλήρους ανακατασκευής της οδού Τεύκρου Ανθία και των γύρω δρόμων. Το έργο, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Αγ. Νάπα, ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο κι εκτελείται κατά φάσεις.

Η ανάπλαση της κεντρικής οδού Τεύκρου Ανθία και των γύρω δρόμων περιλαμβάνει ολοκληρωτική ανακατασκευή του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων, δημιουργία χώρων πρασίνου, εγκατάσταση σύγχρονου οδικού φωτισμού και άλλες τοπιοτεχνίσεις. Ο δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου δήλωσε στο Larnakaonline ότι στόχος του έργου είναι ο κεντρικός αυτός δρόμος να γίνει πιο προσβάσιμος για το κοινό και ειδικά για τους πεζούς, ώστε να έχουν πιο άνετη διακίνηση.

«Με την ανακατασκευή της, η οδός Τ. Ανθία θα συνδέσει τον κεντρικό πυρήνα της Αγ. Νάπας με την οδό Κρύου Νερού, η οποία θεωρείται ένας από τους εμπορικότερους δρόμους του δήμου μας, όπου λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις», σημείωσε ο κ.Ζαννέττου. Το έργο εκτελείται κατά φάσεις με απώτερο σκοπό να μην επηρεάζονται από τις κατασκευαστικές εργασίες οι τουριστικές επιχειρήσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γι’ αυτό και τη δεδομένη στιγμή οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη λόγω της νεκρής τουριστικής περιόδου. Τα έργα στην Τεύκρου Ανθία αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2023.  Ένα άλλο σημαντικό έργο υποδομής για την Αγ. Νάπα θεωρείται το ανοικτό αμφιθέατρο, χωρητικότητας δυόμισι χιλιάδων θεατών, το οποίο θα κατασκευαστεί κοντά στο δημοτικό στάδιο. Ο Χρ. Ζαννέττου είπε ότι το νέο έτος θα προκηρυχθεί το έργο κι εκτός απροόπτου θα ξεκινήσουν και οι κατασκευαστικές εργασίες.

Το κόστος του εκτιμάται ότι θα πλησιάσει τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Εντός του 2022 θα προκηρυχθεί και το πολυλειτουργικό πάρκο της Αγ. Νάπας,  πλησίον του ταχυδρομείου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, και αυτό το έργο αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιείται τον νέο χρόνο, με υπολογιζόμενο κόστος περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ. Εξάλλου, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το νέο κοινοτικό νηπιαγωγείο – βρεφονηπιακό σταθμό της Αγίας Νάπας, που υπολογίζεται να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2023.

Επίπεδα του 2019!

Στο μεταξύ, αισιόδοξος εμφανίζεται ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας για την τουριστική κίνηση εν’ όψει του 2022. Ο Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε ότι το 2021 ήταν μια καλή χρονιά λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούσαν εξαιτίας της πανδημίας, σαφώς καλύτερη από το 2020. «Τα μηνύματα που λαμβάνουμε για τον νέο χρόνο είναι ότι εάν γίνει κατορθωτό να ελεγχθούν οι νέες μεταλλάξεις του ιού και υπάρξει αναχαίτιση της πανδημίας μέχρι το καλοκαίρι, τότε θα τολμούσα να πω ότι θα φθάσουμε τα επίπεδα του 2019, που ήταν η καλύτερη τουριστική χρονιά για την περιοχή μας την τελευταία δεκαετία», κατέληξε.

 

Send this to a friend