Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Συρροή κρουσμάτων σε Τεχνική: Τηρήθηκαν αυστηρά τα πρωτόκολλα λέει η ΟΛΤΕΚ (βίντεο)
Συρροή κρουσμάτων σε Τεχνική: Τηρήθηκαν αυστηρά τα πρωτόκολλα λέει η ΟΛΤΕΚ (βίντεο)

Συρροή κρουσμάτων σε Τεχνική: Τηρήθηκαν αυστηρά τα πρωτόκολλα λέει η ΟΛΤΕΚ (βίντεο)

Το υγεινομικό πρωτόκολλο και όλα τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν με μεγάλη αυστηρότητα στην περίπτωση της Α’ Τεχνικής Λεμεσού, όπου εντοπίστηκε συρροή κρουσμάτων μετά από ταξίδι στη Γλασκώβη, δήλωσε ο Παναγιώτης Λυσάνδρου, Πρόεδρος της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ).

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο κ. Λυσάνδρου ανέλυσε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με την επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι όλοι είχαν στην κατοχή τους αρνητικό αποτέλεσμα PCR.

“Αυτή η ομάδα καθηγητών και μαθητών είχαν επιστρέψει από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, είχαν περάσει όλοι από PCR και σε μερικές ώρες θα έβγαινε το αποτέλεσμα. Κάποιος εξ αυτών, διότι είχε κάποιες υποψίες, έκανε και rapid test το οποίο βγήκε θετικό. Αμέσως όλοι οι υπόλοιποι καθηγητές έκαναν rapid test και βγήκαν όλοι αρνητικοί και την επόμενη μέρα, αφού βγήκε και το αποτέλεσμα του PCR, οι εκπαιδευτικοί πήγαν στο σχολείο. Οι μαθητές δεν πήγαν, επανέλαβαν ένα rapid test και πήγαν την επόμενη μέρα και από εκείνη τη μέρα έκαναν κάθε μέρα και rapid test όλοι. Μετά από 3-4 μέρες δυστυχώς εμφανίστηκαν θετικοί αρκετοί καθηγητές και μαθητές.”

Σημείωσε παράλληλα ότι όλοι οι μαθητές και καθηγητές ήταν εμβολιασμένοι, οι τελευταίοι μάλιστα με τρεις δόσεις. Πρόσθεσε δε ότι η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, με τα μέτρα να τηρούνται αυστηρά.

“Οι μαθητές συμμορφώνονται, στα διαλείμματα θα έλεγε κάποιος ότι δεν βλέπουμε να φοράνε οι μαθητές τη μάσκα, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι οι μαθητές το διάλειμμα θα φάνε το σάντουιτς τους κλπ…”

 

Σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο Προϊστάμενος Γραφείου Ασφάλειας και Υγείας του ΥΠΠΑΝ, Δρ. Ηλίας Μαρκάτζης, δήλωσε ότι αν θέλουμε να νικήσουμε το στοίχημα αυτή την εποχή, πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα.

Ερωτηθείς αν αυτό συμβαίνει στην πράξη, είπε ότι όχι μόνο εντός των σχολικών μονάδων, αλλά και έξω από αυτές, μερικές φορές τα μέτρα δεν τηρούνται στον βαθμό που θα έπρεπε.

Σημείωσε εξάλλου ότι η εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα σχολεία με τα αυξημένα κρούσματα και τις αλυσίδες μετάδοσης προκαλεί ανησυχία.

“Υπάρχουν αρκετά κρούσματα μεταξύ των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών οι οποίοι οι περισσότεροι μάλιστα είναι και εμβολιασμένοι, είναι ακόμη ένα μήνυμα ότι και εμβολιασμένοι να είμαστε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, υπάρχουν αρκετές αλυσίδες τις οποίες προσπαθούμε να κόψουμε ούτως ώστε να μη μεγαλώσει το πρόβλημα, έχουμε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Υγείας, μας ενημερώνουν, τους ενημερώνουμε. Γίνεται στην ουσία μια μάχη καθημερινά ούτως ώστε αυτό που υπάρχει να το σταματήσουμε.”

Πηγή: alphanews

Send this to a friend