Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ “Εκτόξευση” νοσηλειών: Προβληματισμός για τους ασθενείς που “έσβησαν” σπίτι τους
“Εκτόξευση” νοσηλειών: Προβληματισμός για τους ασθενείς που “έσβησαν” σπίτι τους

“Εκτόξευση” νοσηλειών: Προβληματισμός για τους ασθενείς που “έσβησαν” σπίτι τους

Έκπληξη προκάλεσε η απότομη αύξηση των νοσηλειών λόγω κορωνοϊού, με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ Πάμπο Χαριλάου να δηλώνει ότι δεν την περίμεναν, όμως υπήρχαν 10 εισαγωγές περισσότερες από τις εξαγωγές, με τον αριθμό να εκτοξεύεται σε 128 ασθενείς εκ των οποίων οι 20 σε ΜΕΘ.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, αναφέρει ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και υπάρχουν κλίνες, κάτι στο οποίο συντελεί και το διάταγμα για αναβολή όλων των μη επειγόντων περιστατικών στα χειρουργεία.

Όσον αφορά το θάνατο του 51χρονου και το θάνατο της 52χρονης στο σπίτι τους, επισημαίνει ότι είναι δύο περιστατικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και καλεί για άλλη μια φορά όσους δεν εμβολιάστηκαν να εμβολιαστούν, όσους εμβολιάστηκαν να λάβουν ενισχυτική δόση και όσους νοσούν να μην διστάζουν να αποταθούν στα νοσοκομεία. Σχολίασε μάλιστα ότι είναι πολλές οι ζωές που σώθηκαν με αυτό τον τρόπο και γι’ αυτό έχουμε χαμηλό δείκτη θνησιμότητας.

Καταγγελίες που έφτασαν στην εκπομπή Alpha Καλημέρα κάνουν λόγο για μη τήρηση του διατάγματος σε νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου δεν γίνεται έλεγχος SafePass γιατί δεν έχουν συσκευή και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας γίνεται έλεγχος μόνο στην κεντρική είσοδο, ενώ υπάρχει κόσμος που μπαίνει και από το πλάι. Ο κ. Χαριλάου τονίζει ότι θα διερευνηθούν.

Από μέρους του καταγγέλλει ότι ειδικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είναι παραβιασμένες οι πόρτες εξόδου, οι κάμερες είναι γυρισμένες προς τα πάνω ή είναι κομμένα τα καλώδια κι έτσι δεν μπορεί να γίνει σωστός έλεγχος. Πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα των φρουρών ασφαλείας καθώς υπάρχουν πολλές έξοδοι κινδύνου, αλλά είναι και θέμα νοοτροπίας.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend