Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τουρίστας με ρεκόρ διαμονής στη Λάρνακα
Τουρίστας με ρεκόρ διαμονής στη Λάρνακα

Τουρίστας με ρεκόρ διαμονής στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έγραψε ιστορία κι ενδεχομένως διεκδικεί μία θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ο τουρίστας από το Ηνωμένο Βασίλειο Seneka Yaddehige, ο οποίος διαμένει σε σουίτα του ξενοδοχείου Radisson Blu στη Λάρνακα για 400 συνεχείς μέρες!

Συγκεκριμένα, ο υπό αναφορά τουρίστας διαμένει ανελλιπώς στο ξενοδοχείο από τον Οκτώβριο του 2020. Μάλιστα, η ημέρα αναχώρησής του από το Radisson Blu παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον ξένο τουρίστα με την μεγαλύτερη διάρκεια διαμονής σε ξενοδοχείο πολυτελείας όχι μόνο στη Λάρνακα, αλλά και στην Κύπρο γενικότερα.

Σίγουρα ο Seneka Yaddehige δεν αποτελεί έναν συνηθισμένο επαναλαμβανόμενο τουρίστα, όπως είναι περίπου το 60% των επισκεπτών της περιφέρειας Λάρνακας (από τα μεγαλύτερα ποσοστά επαναλαμβανόμενων τουριστών παγκύπρια). Τον Seneka Yaddehige τίμησαν ο Δήμος Λάρνακας και η τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης για την αφοσίωση και προτίμησή του στην πόλη του Ζήνωνα.

Ο δήμαρχος Αντρέας Βύρας παρέδωσε στον κ.Yaddehige τιμητική πλακέτα, ανακηρύσσοντάς τον ως «Larnaka’s Loyal Friend» (πιστό φίλο της Λάρνακας) κι ευχαριστώντας τον για την αφοσίωσή του. «Αποτελεί τιμή για τη Λάρνακα η σταθερή επιλογή ξένων τουριστών για προορισμό διαμονής και αναψυχής. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι η απόδοση ένδειξης ευγνωμοσύνης σε μια λιτή τελετή, ενώ η μέγιστή μας ευθύνη είναι η συνεχής αναβάθμιση της τουριστικής μας υποδομής και η βελτίωση των υπηρεσιών μας. Μόνο μέσω της συνεχούς αναβάθμισης του προορισμού μας θα συνεχίσουν οι τουρίστες να επισκέπτονται την πόλη μας», επισήμανε.

Εξάλλου, ο Μάριος Πολυβίου, διευθύνοντας σύμβουλος του Radisson Blu, είπε ότι o Seneka Yaddehige είναι ο μακροβιότερος ένοικος του ξενοδοχείου μέχρι σήμερα, λέγοντας ότι η Λάρνακα καθίσταται ένας πολυδιάστατος προορισμός, γεγονός που συμβάλει ώστε ξένοι επισκέπτες να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πόλη.

Ο κ. Πολυβίου τόνισε την συλλογική ανάγκη όχι μόνο να διατηρηθούν, αλλά και ν’ αυξηθούν οι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες της Λάρνακας. Από την πλευρά του, ο κ.Yaddehige ανέφερε ότι ταξιδεύει συχνά ανά τον κόσμο για επαγγελματικούς σκοπούς και για λόγους αναψυχής, αλλά είναι η πρώτη φορά που παραμένει σε έναν προορισμό για τόσο μεγάλη περίοδο.

Όπως εξήγησε, στη Λάρνακα έχει ξεχωρίσει ως κυριότερους παράγοντες που τον ωθούν να παραμείνει και άλλο στην πόλη, τους φιλικούς κατοίκους και την γενικότερη κουλτούρα του προορισμού.

Να σημειωθεί ότι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας έχει εγκαθιδρύσει εδώ και χρόνια τον θεσμό “Larnaka’s Loyal Friends” σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές της Λ/κας και τα ξενοδοχεία της περιοχής όχι μόνο ως ένδειξη εκτίμησης στους σταθερούς της τουρίστες αλλά και για το γεγονός ότι η τουριστική της καμπάνια εστιάζεται στο πλεονέκτημά της να κατέχει το ψηλότερο ποσοστό επαναλαμβανόμενων τουριστών.

 

Send this to a friend