Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην Προσφυγική Πολυκατοικία της Πιαλέ Πασά
Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην Προσφυγική Πολυκατοικία της Πιαλέ Πασά

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην Προσφυγική Πολυκατοικία της Πιαλέ Πασά

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για χρόνια τώρα οι διαμένοντες στην προσφυγική πολυκατοικία επί της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασιά, στη Λάρνακα, συζητήθηκαν κατά την τελευταία συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Προσφύγων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Κέττηρος δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πολυκατοικία κτίστηκε πριν από το 1974 κι έκτοτε δεν έχουν γίνει ουσιαστικές βελτιωτικές εργασίες στο κτήριο, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι ένοικοί της να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. «Τα σίδερα κρέμονται, οι σουβάδες πέφτουν, η υγρασία και η μούχλα είναι παντού, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες, η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Υπηρεσιών και το Τμήμα Πολεοδομίας, όλα αυτά τα χρόνια ψάχνονται για το ποια είναι η υπεύθυνη για τις επιδιορθώσεις που πρέπει να γίνουν», κατήγγειλε ο κ.Κέττηρος.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου σχολίασε τις προσπάθειες του Δήμου Λάρνακας και της τοπικής εταιρείας τουρισμού για εξωραϊσμό (μπογιάτισμα) όλων των προσόψεων των κτηρίων επί της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά για σκοπούς αναβάθμισης της περιοχής, αφού τον συγκεκριμένο δρόμο χρησιμοποιούν καθημερινά ξένοι επισκέπτες και ντόπιοι.

Οι εργασίες εξωραϊσμού των προσόψεων αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2022 και παρόλο που όλοι στη Λάρνακα χαιρετίζουν την προσπάθεια αυτή, στην επιτροπή Προσφύγων της Βουλής αναφέρθηκε ότι μπορεί η πρόσοψη της συγκεκριμένης πολυκατοικίας όντως να εξωραϊστεί από τα έργα που θα γίνουν, εσωτερικά της πολυκατοικίας, όμως, θα εξακολουθεί να υπάρχει η εξαθλίωση για τους ενοίκους.

Ο Νίκος Κέττηρος κατήγγειλε, ακόμα, ότι πρόκειται για την ίδια πολυκατοικία, στην οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από χρόνια διευθυντικό στέλεχος του δημοσίου έκλεισε το γκαράζ για τους ενοίκους, το μετέτρεψε σε διαμέρισμα και το παραχώρησε στον γιο του…

Η επιτροπή Προσφύγων της Βουλής συζήτησε και την αναγκαιότητα αναπαλαίωσης και αποκατάστασης διατηρητέων κτηρίων και άλλων εγκαταλελειμμένων οικοδομών που βρίσκονται στην κοινότητα Αυδήμου.

Ο Νίκος Κέττηρος είπε ότι η κοινότητα γκρεμίζεται κυριολεκτικά λόγω των καιρικών συνθηκών και των παλιών κτηρίων που υπάρχουν.

 

Send this to a friend