Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για σχεδόν 24 κιλά μαριχουάνας στη Λάρνακα
Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για σχεδόν 24 κιλά μαριχουάνας στη Λάρνακα

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για σχεδόν 24 κιλά μαριχουάνας στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πολυετείς ποινές φυλάκισης επέβαλε χθες το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε δύο Ελλαδίτες 33 και 41 χρόνων, από τη Θεσσαλονίκη και σε 47χρονο, από την Ξυλοτύμπου, για υπόθεση εισαγωγής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σχεδόν 24 κιλών μαριχουάνας.

Οι δύο Ελλαδίτες καταδικάστηκαν σε 11 χρόνια φυλάκιση, ενώ ο Ελληνοκύπριος σε 13 χρόνια φυλάκιση. Οι δύο Ελλαδίτες αφίχθηκαν στις 3 περασμένου Ιουλίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Αθήνα. Στην κατοχή τους είχαν από μία κλειδωμένη ταξιδιωτική βαλίτσα, αλλά δεν γνώριζαν τον κωδικό για να τις ανοίξουν… Ως εκ τούτου, οι αστυνομικοί της ΥΚΑΝ που τους ανέκοψαν για έλεγχο παραβίασαν τις βαλίτσες και σ’ αυτές εντοπίστηκαν συσκευασίες μαριχουάνας, συνολικού βάρους πέραν των 23 κιλών.

Οι συλληφθέντες αποδέχτηκαν να συνεργαστούν για τη διενέργεια ελεγχόμενης παράδοσης των ναρκωτικών στον παραλήπτη, αφού προηγουμένως τα ναρκωτικά αντικαταστάθηκαν με ομοιώματα. Διευθετήθηκε ραντεβού για παράδοση των ναρκωτικών σε ξενοδοχείο της Λάρνακας, όπου κατέφθασε ο Ελληνοκύπριος, ο οποίος μόλις παρέλαβε τις βαλίτσες συνελήφθη.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν σε καταθέσεις τους ότι αποδέχτηκαν να εκτελέσουν χρέη «μεταφορέα», προκειμένου να εισπράξουν από χίλια ευρώ ο καθένας.

Επιβάλλοντας τις ποινές, οι δικαστές του Κακουργιοδικείου επισήμαναν ότι τα ναρκωτικά δυστυχώς έχουν εξαπλωθεί παντού, τονίζοντας ότι οι μέχρι στιγμής προσπάθειες για αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας δεν έχουν αποδώσει. «Ουδείς μπορεί να παραμείνει αδιάφορος μπροστά σε αυτό το φαινόμενο.

Τα ναρκωτικά αποτελούν τον σύγχρονο εφιάλτη για κάθε γονέα και απειλούν κάθε παιδί με τον όλεθρο και την καταστροφή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του δικαστηρίου.

Σε σχέση με τον διαχωρισμό των ποινών που επιβλήθηκαν, το Κακουργιοδικείο εξήγησε ότι η παραδοχή και η μετέπειτα συνεργασία των δύο Ελλαδιτών έχει ιδιαίτερη σημασία και διαφοροποιεί τη θέση τους σε σχέση με τον 47χρονο Ελληνοκύπριο, ο οποίος δεν έδωσε άλλη πληροφόρηση για το ποιος ήταν ο τελικός παραλήπτης των επίδικων ναρκωτικών ουσιών, αλλά αντίθετα τήρησε σιγή…

Send this to a friend