Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Παραδοχή σε 42 κατηγορίες από την Ws Wispear Systems Limited για το κατασκοπευτικό βαν στη Λάρνακα
Παραδοχή σε 42 κατηγορίες από την Ws Wispear Systems Limited για το κατασκοπευτικό βαν στη Λάρνακα

Παραδοχή σε 42 κατηγορίες από την Ws Wispear Systems Limited για το κατασκοπευτικό βαν στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Παραδέχθηκε 42 από τις συνολικά 90 κατηγορίες που αρχικά περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο της υπόθεσης του κατασκοπευτικού βαν η εταιρεία Ws Wispear Systems Limited, η οποία μέσω του δικηγορικού γραφείου «Πελεκάνος & Πελεκάνου ΔΕΠΕ» (αντιπροσωπεύτηκε από τον δικηγόρο Χάρη Γεωργίου) βρέθηκε χθες κατηγορούμενη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο αποσύρθηκαν με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, η Ws Wispear Systems Limited παραδέχθηκε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν κατασκευή ηλεκτρονικών μηχανημάτων, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για υποκλοπή ιδιωτικής επικοινωνίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα συστήματα αυτά ήταν εγκατεστημένα στο κτήριο όπου στεγαζόταν η εταιρεία, στη Λάρνακα, στο επίδικο βαν και σε βαλίτσες πλάτης.

Περαιτέρω, η εταιρεία παραδέχθηκε από μία κατηγορία για παράνομη υποκλοπή του διεθνούς αριθμού συνδρομητή 626 καρτών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούνταν από πολίτες, για διάθεση προγράμματος υπολογιστή που είχε σχεδιαστεί με σκοπό την διάπραξη του αδικήματος της παράνομης υποκλοπής ηλεκτρονικών δεδομένων, για παράνομη δημιουργία δικτύου ηλεκτρονικών υπηρεσιών, για χρήση ραδιοσυχνοτήτων χωρίς εξουσιοδότηση και για εισαγωγή μηχανημάτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για υποκλοπή ιδιωτικής επικοινωνίας.

Επίσης, παραδέχθηκε 31 κατηγορίες που αφορούν επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σε σχέση με πολίτες, των οποίων οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας εισέρχονταν στην εμβέλεια λειτουργίας των μηχανημάτων που κατείχε η εταιρεία.

Τέλος, έγινε παραδοχή και σε δύο κατηγορίες για αναληθείς δηλώσεις κατά τον εκτελωνισμό του επίδικου βαν. Όλα τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες κατά τα έτη 2018-19.

Σύμφωνα με το νόμο, οι πιο πάνω κατηγορίες επισύρουν την επιβολή μεγάλων χρηματικών προστίμων. Η υπόθεση ορίστηκε για έκθεση γεγονότων κι επιβολή ποινής στις 21 Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε, ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο απαλλάχτηκαν απ’ όλες τις κατηγορίες, με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, τα τρία φυσικά πρόσωπα που αρχικά περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, ο Ισραηλινός Ταλ Ντίλιαν και οι Ελληνοκύπριοι Ανδρέας Χριστοφόρου, από τη Λεμεσό και Δημήτρης Χριστοδούλου, από το Τραχώνι. Ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο ανεστάλη η ποινική τους δίωξης δεν διευκρινίστηκε στο δικαστήριο.

 

31 κατηγορίες για επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σε σχέση με πολίτες των οποίων οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας εισέρχονταν στην εμβέλεια λειτουργίας των μηχανημάτων που κατείχε η εταιρεία.

Send this to a friend