Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Λύγισε την ΑΕΛ η ΑΕΚ, πάτησε κορυφή και περιμένει το ντέρμπι! (βίντεο)
Λύγισε την ΑΕΛ η ΑΕΚ, πάτησε κορυφή και περιμένει το ντέρμπι! (βίντεο)

Λύγισε την ΑΕΛ η ΑΕΚ, πάτησε κορυφή και περιμένει το ντέρμπι! (βίντεο)

Μεγάλο “διπλό” πήρε η ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής μέσα στο Τσίρειο, καθώς επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ. 

Τα γκολ για τους φιλοξενούμενος τα πέτυχαν ο Γκιούρσκο στο 13΄ και ο Φαράζ στο 90+3′.

Στο πρώτο μέρος αν και η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα, μετά η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει και να ελέγξει το ματς.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ προσπάθησε να ασκήσει πίεση και να φτιάξει φάσεις, όμως η ΑΕΚ διαχειρίστηκε καλά το υπέρ της σκορ και έχασε αρκετές ευκαιρίες για το 2ο γκολ, πράγμα που κατάφερε στο 90+3′ με τον Φαράζ να κάνει το τελικό 2-0 για την ομάδα του.

Έτσι η ομάδα του Καταλά ανέβηκε στην πρώτη θέση και στους 23 βαθμούς, περιμένοντας αύριο το ντέρμπι ανάμεσα σε Ανόρθωση και Απόλλωνα, ελπίζοντας σε απώλειες των Λεμεσιανών στην Λάρνακα.

Από την άλλη η ΑΕΛ δέχτηκε την ήττα και έμεινε στους 12 βαθμούς και την 8η θέση.

Το φιλμ του αγώνα.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ με το “καλημέρα” του αγώνα έχασε τεράστια ευκαιρία, στο 3′ με γύρισμα του Τόρες στην περιοχή, προβολή του Τσάβες, έβαλε την παρέμβαση του ο Μιλίσεβιτς και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Τούμπας.

Στα πρώτα 10′ λεπτά του αγώνα η ΑΕΛ ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν τα κατάφερε να σκοράρει.

Πράγμα που κατάφερε η ΑΕΚ στο 13′ με τον Γκιούρσκο, ο οποίος με πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βοζίνια.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, στο 16′ κέρδισε πέναλτι με τον Τόρες από τον Τόμοβιτς, όμως με την παρέμβαση του VAR ο Νικολάου πήρε πίσω την αρχική απόφαση του και ακύρωσε το πέναλτι.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ προσπάθησε να βάλει το δικό της ρυθμό στο ματς και να μην αφήσει την ΑΕΛ να απειλήσει, από την άλλη η γηπεδούχος ομάδα έβγαλε πίεση χωρίς να φέρει κάποια μεγάλη φάση.

Έτσι το πρώτο μέρος έληξε με 1-0 υπέρ της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ ξεκίνησε με δύο αλλαγές, στις θέσεις των Πελέ και Τσάβες πέρασαν οι Μάιντεβατς και Τσέποβιτς για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του ο Κέρκεζ.

Στο 52′ η ΑΕΛ απείλησε με το σουτ του Μάιντεβατς να καταλήγει στα χέρια του Τούμπα.

Στο 54′ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη φάση με τον Γκιούρσκο απέναντι από τον Βοζίνια να στέλνει την μπάλα έξω.

Η ΑΕΛ δύο λεπτά μετά απάντησε στο 56′ με τον Μάιντεβατς να πιάνει την κεφαλιά, όμως χωρίς να βρίσκει στόχο.

Στο 63′ η ΑΕΚ έχασε άλλη μεγάλη ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι, απέναντι από τον Βοζίνια, του πέρασε την μπάλα, όμως έφυγε έξω.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΛ προσπάθησε να ασκήσει πίεση, όμως η ΑΕΚ έλεγχε το παιχνίδι και έχασε στο 84′ άλλη μεγάλη φάση με τον Φαράζ να μην μπορεί να σκοράρει και να βρίσκει το δοκάρι μέσα στην περιοχή.

Στο 88′ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Εσπινόσα, όμως η φάση ακυρώθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα στον Γκιούρσκο.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, έχασε ευκαιρία στο 92′ με το σουτ του Γεωργίου να κοντράρει κάπου και να φεύγει λίγο έξω και σε κόρνερ. Στο κόρνερ, ενώ ανέβηκε και ο Βοζίνια στην περιοχή της ΑΕΚ, σε απομάκρυνση των παικτών της ΑΕΚ, ο Φαράζ έφυγε στην κόντρα και σε κενή εστία έκανε το 1-0 στο 93′.

Έτσί η ΑΕΚ πήρε πολύτιμη νίκη που την ανεβάζει στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αντωνίου (70΄Θεμιστολέους) Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Έουλερ, Νταβόρ, Ριέρα (61΄Άντονι) Παπαφώτης, Τόρες (42΄Ντάβερβλεντ) Πελέ (46΄Τσέποβιτς) Τσάβες (46΄Μάιντεβατς)

Στον πάγκο: Κεραυνός, Έλμπερ, Φραντζής, Ντάβερβελντ, Γεωργίου, Ρέινολντς, Τσέποβιτς, Ανδρέου, Αβραάμ, Σωτηρίου, Θεμιστοκλέους, Μάιντεβατς.

ΑΕΚ: Τούμπας, Τάντι (60΄Γκαρθία) Γκουστάβο, Ακοράν (71΄Φαράζ) Ρόμο, Τρισκόφσκι, Μιλίσεβιτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Γκιούρσκο, Μάμας (60΄Άμπραχαμ)

Στον πάγκο: Σάντσεθ, Ρούμπεν, Γκονζάλεθ, Φαράζ, Μίκελ, Ολατούντζι, Αναστασίου, Εσπινόσα, Χριστοφόρου, Ντάρμπισαϊαρ, Μακρής.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Lopes Martins Tiago Bruno
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Θεόδωρος Τσιολάκης-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend