Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ορόκλινη: Δύο νέα ξενοδοχεία, 10 πολυκατοικίες, 130 κατοικίες!
Ορόκλινη: Δύο νέα ξενοδοχεία, 10 πολυκατοικίες, 130 κατοικίες!

Ορόκλινη: Δύο νέα ξενοδοχεία, 10 πολυκατοικίες, 130 κατοικίες!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Οικοδομικός οργασμός παρατηρείται αυτή την εποχή στην Ορόκλινη, την ίδια ώρα που οι προοπτικές περαιτέρω τουριστικής και οικιστικής ανάπτυξης στην κοινότητα παρουσιάζονται ευοίωνες. Και τούτο, διότι το 2022 αναμένεται να προστεθούν ακόμα 550 πολυτελείς ξενοδοχειακές κλίνες στο δυναμικό της, ενώ η προκήρυξη του διαγωνισμού για κατασκευή της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας (είναι το τμήμα που περνά από την τουριστική περιοχή Ορόκλινης), αλλά και η επικείμενη μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών κι εγκαταστάσεων υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της περιοχής, δημιουργούν τεράστιες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Νεόφυτος Φακοντής δήλωσε στο Larnakaonline ότι η οικοδομική ανάπτυξη που παρατηρείται στην Ορόκλινη το τελευταίο διάστημα ενδεχομένως να είναι η μεγαλύτερη σ’ ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας. Το γεγονός αυτό, εξήγησε, οφείλεται στην γεωγραφική της θέσηκαι στο γεγονός πως πρόκειται για παραθαλάσσια κοινότητα η οποία γειτνιάζει με τη Λάρνακα, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο, ενώ είναι πλησίον σε οδικούς άξονες προς τη Λευκωσία και την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Ο κ.Φακοντής ανέφερε ότι πριν από το καλοκαίρι του 2022, κορωνοιού επιτρέποντος, προγραμματίζεται η λειτουργία δύο νέων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην Ορόκλινη. Πρόκειται για το RadissonBeachResort, το οποίο προγραμματίζεται ν’ ανοίξει τις πύλες του την 1η Απριλίου και το Soolar (το πρώην Michaels) που αναμένεται να λειτουργήσει την 1η Μαρτίου. «Με τη λειτουργία των δύο αυτών ξενοδοχείων, το δυναμικό της Ορόκλινης σε κλίνες θ’ αυξηθεί κατά 550», πρόσθεσε. Παράλληλα, ο Νεόφυτος Φακοντής είπε ότι αυτή την στιγμή βρίσκονται σ’ εξέλιξη οικοδομικές εργασίες για ανέγερση 10 νέων πολυκατοικιών και 130 κατοικιών στα όρια της Ορόκλινης, με τους ιδιοκτήτες τους να είναι Κύπριοι, ως επί τω πλείστο νέα ζευγάρια.

«Ο οικοδομικός οργασμός που παρατηρείται μόνο οφέλη θα έχει, αφού τα έσοδα προς την κοινότητά μας θ’ αυξηθούν σημαντικά», σημείωσε. Σήμερα η Ορόκλινη διαθέτει ξένους, μόνιμους κάτοικους, από συνολικά 33 χώρες! Στην πλειοψηφία τους είναι Άγγλοι και Ρώσοι, ενώ υπάρχουν αρκετοί Λιβάνιοι και Ισραηλινοί.

Send this to a friend