Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Καταλά: «Δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε για πίεση» (βίντεο)
Καταλά: «Δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε για πίεση» (βίντεο)

Καταλά: «Δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε για πίεση» (βίντεο)

Ο Νταβίντ Καταλά μίλησε σε διάσκεψη Τύπου ενόψει του αγώνα με την ΑΕΛ, που θα γίνει αύριο στο Τσίρειο…

Αρχικά ανέφερε… “Mεγάλη πρόκληση. Θα είναι  δύσκολο. Η ΑΕΛ είναι μια από τις ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη και συγκεντρωμένη”.

Τι έχει ξεχωρίσει από την ΑΕΛ και ποια τα νέα της ομάδας… “Η ΑΕΛ είναι από τις ομάδες που παίζουν πάρα πολύ καλά με την μπάλα στην κατοχή. Μπορεί να κτίσει παιχνίδι από πίσω. Είναι μια ωραία ομάδα μου αρέσει. Έχει πολύ καλούς παίκτες και προπονητή. Περιμένω ένα καλό παιχνίδι γιατί και εμείς έτσι παίζουμε. Πρέπει να δείξουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση για τους τρεις βαθμούς.

“Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ. Οι παίκτες είναι εκεί. Τους βλέπω να είναι δυνατοί και με αυτοπεποίθηση. Είμαι ήσυχος. Αυτά είναι τα αγωνιστικά νέα”.

Για το γεγονός πως δεν σκόραρε η ομάδα στα τελευταία ματς και για το πόσο κρίσιμο είναι το ματς αφού υπάρχουν και άλλα ντέρμπι… “Δεν με ανησυχεί καθόλου για τα γκολ γιατί κάναμε πολλές ευκαιρίες. Κυρίως στο τελευταίο παιχνίδι, κάναμε καλή εμφάνιση. Κάναμε πολλές φάσεις. Υπάρχουν μέρες που μπορείς να σκοράρεις με λίγες ευκαιρίες, και άλλες που μπορείς να μη σκοράρεις με πιο πολλές ευκαιρίες. Δεν θεωρώ κρίσιμο το παιχνίδι, το προσεγγίζουμε όπως τα άλλα παιχνίδια. Είναι σημαντικό όμως έχουμε ακόμα 12 παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας”

Για Τιάγκο και Εγγλέζου… “Δεν έχουν πάρει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα ούτε χθες ούτε σήμερα. Θα τους περιμένουμε μέχρι αύριο για να αποφασίσουμε”

Τι πρέπει να γίνει από αγωνιστικής πλευράς για να πάρει τη νίκη η ΑΕΚ… “Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κοντρολάρουμε αρκετά πράγματα. Στην άμυνα πρέπει να είμαστε συμπαγείς. Όλοι οι παίκτες. Επιθετικά πρέπει να συνεχίσουμε όπως τα προηγούμενα παιχνίδια. Να έχουμε όσο το περισσότερο την μπάλα στην κατοχή. Θέλουμε ολοκληρωμένη εμφάνιση και επιθετικά και αμυντικά”

Αν υπάρχει επιπλέον πίεση επειδή δεν κερδίσατε τα δύο προηγούμενα παιχνίδια… “Όχι. Δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε για πίεση. Εάν κερδίσουμε θα έχουμε ακόμα αρκετά πράγματα να βελτιωθούμε. Αν χάσουμε το ίδιο. Δεν χρειάζεται να βάζουμε περισσότερη πίεση. Θέλουμε να κερδίσουμε. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν χρειάζεται να λέμε για πίεση”

Αν τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια εκτός παιχνίδια είναι κρίσιμα για τη συνέχεια… “Είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια. Όμως συγκεντρωνόμαστε στο αυριανό. Δεν θα είναι εύκολο γιατί είναι τρία εκτός έδρας. Η ομάδα θα είναι έτοιμη για αυτό”

Πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψει στα τρίποντα μετά από δύο αποτελέσματα που δεν ήρθε η νίκη… “Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Διαβάζοντας τις ερωτήσεις δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί έχουν αρνητική προσέγγιση. Δεν έχουμε κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια αλλά έχουμε κάνει πολύ καλή σεζόν. Έχουμε κάνει πολύ καλή εμφάνιση στο προηγούμενο παιχνίδι άσχετο αν δεν κερδίσαμε. Δεν μπορώ να αντιληφθώ αυτή την αρνητικότατα στο περιβάλλον. Το να στέκεται κανείς όχι στα θετικά πράγματα: Το ότι δεν κερδίσαμε, αν υπάρχει πίεση, αν είναι σημαντικό γιατί δεν κερδίσαμε τα δύο τελευταία. Ουσιαστικά δεν είναι σωστό να στεκόμαστε μόνο στα αρνητικά μετά τα αποτελέσματα. Δεν σημαίνει κάτι για εμάς. Δεν το αντιμετωπίζουμε με αυτό τον τρόπο. Στόχος στο αυριανό ματς είναι οι τρεις βαθμοί. Πιστεύω στους παίκτες μου και είμαι ήσυχος για αυτούς. Δεν χρειάζεται επιπλέον πίεση και κίνητρο λόγω του ότι δεν έχουμε κερδίσει”

Για την παρουσία του κόσμου… “Συνεχίστε να υποστηρίζετε την ομάδα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την δύναμη που μας δίνετε. Η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή με το ΑΠΟΕΛ. Να είστε θετικοί με τους παίκτες σε όλο το 90λεπτο. Οι παίκτες είναι οι πρώτοι που θέλουν να πετύχουν μεγάλα πράγματα τη φετινή σεζόν και χρειάζονται την καλύτερη δυνατή υποστήριξη. Να τους νιώσουμε στις καλές και τις κακές στιγμές. Είμαστε πιο δυνατοί με τον κόσμο στο πλευρό μας”

Send this to a friend