Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανακατασκευή και διαπλάτυνση του δρόμου από την κοινότητα Αλαμινού προς την παραλία.
Ανακατασκευή και διαπλάτυνση του δρόμου από την κοινότητα Αλαμινού προς την παραλία.

Ανακατασκευή και διαπλάτυνση του δρόμου από την κοινότητα Αλαμινού προς την παραλία.

Μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου του Βουλευτή Χρίστου Ορφανίδη έχει κάνει ερώτηση στις 5 Οκτωβρίου 2018 μέσω της βουλής για την ανακατασκευή και διαπλάτυνση του δρόμου που οδηγεί από την κοινότητα Αλαμινού προς την παραλία.

Για το όλο θέμα έχει λάβει απάντηση ημερομηνίας 9 Σεπτεμβρίου το 2019 και μέσα στα πλαίσια της συνεχούς παρακολούθησης του όλου θέματος ο Βουλευτής Χρίστος Ορφανίδης προχώρησε ζητώντας στις 2 Αυγούστου 2021 ενημέρωση ξανά μέχρι που ευρίσκετε το όλο ζήτημα και στις 22 Νοεμβρίου 2021 έλαβε απάντηση.

Απάντηση ημερομηνίας 22 Νοεμβρίου 2021 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή στην ερώτηση  ημερομηνίας 2 Αυγούστου 2021, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Χρίστου Ορφανίδη.

α. Στο πλαίσιο των διαδικασιών υλοποίησης του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου- Ελλάδας-Ισραήλ (EuroAsia Interconnector) αποφασίστηκε όπως η ανακατασκευή του δρόμου στην Κοινότητα Αλαμινού χρηματοδοτηθεί από την Εταιρεία EuroAsia Interconnector, δεδομένου ότι το καλώδιο θα διέλθει/εγκατασταθεί μέσω του εν λόγω δρόμου. Η Εταιρεία προχώρησε μέσω μελετητή της στην ετοιμασία σχεδίων αποτύπωσης του δρόμου τα οποία και κατατέθηκαν στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας.

β. Συναφώς, αναφέρεται ότι κατά την ετοιμασία των σχεδίων αποτύπωσης λήφθηκαν υπόψη από το μελετητή τα μέτρα που εισηγήθηκε κατά τη συνεδρία της στις 29.6.2020 η Τεχνική Επιτροπή του Κεντρικού Φορέα για την επίλυση των Κυκλοφοριακών Προβλημάτων, τα οποία αφορούσαν στην αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες του δρόμου συμπεριλαμβανομένων και των ποδηλατιστών.

γ. Με βάση τα πιο πάνω αναμένεται ότι οι εργασίες ανακατασκευής του δρόμου θα εκτελεστούν κατά το στάδιο υλοποίησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης για το οποίο μέχρι στιγμής έχει εκδοθεί η σχετική άδεια οικοδομής, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση διαδικασιών εγγραφής δρόμων που επηρεάζονται από το έργο από το Επαρχιακό Κτηματολόγιο Λάρνακας έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η έναρξη των
εργασιών.

δ. Επισημαίνεται ότι οι εργασίες που θα εκτελεστούν στον υπό αναφορά δρόμο αφορούν μόνο σε ανακατασκευή του και δεν περιλαμβάνουν την δημιουργία πεζόδρομου- ποδηλατόδρομου καθότι το κόστος κατασκευής αναμένεται να είναι πάρα πολύ υψηλό με αποτέλεσμα να μη γίνει αποδεκτό ως αντισταθμιστικό έργο από την εταιρεία, που θα υλοποιήσει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Επίσης, αναφέρεται ότι, κατόπιν διαβούλευσης της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας με την Εταιρεία EuroAsia, πέραν της ανακατασκευής του εν λόγω δρόμου, αποφασίστηκε η υλοποίηση αντισταθμιστικών έργων στην Κοινότητα Κοφίνου με τη δημιουργία αίθουσας εκδηλώσεων ποσού ύψους €400.000 συν ΦΠΑ, τη δημιουργία καφεστιατορίου στην Κοινότητα Αλαμινού ποσού ύψους €350.000 συν ΦΠΑ και την ανακαίνιση υφιστάμενης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στην Κοινότητα Αγίου Θεοδώρου ποσού ύψους €250.000 συν ΦΠΑ.

Send this to a friend