Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Άκουσε τους γονείς και ενημερώνει το Υπουργικό για τις ανησυχίες τους ο ΥΠΠΑΝ
Άκουσε τους γονείς και ενημερώνει το Υπουργικό για τις ανησυχίες τους ο ΥΠΠΑΝ

Άκουσε τους γονείς και ενημερώνει το Υπουργικό για τις ανησυχίες τους ο ΥΠΠΑΝ

Στον χορό των αντιδράσεων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τον εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test στα παιδιά μπαίνει το ένα Δημοτικό σχολείο μετά το άλλο. Στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων ο Υπουργός Παιδείας είδε χθες οργανωμένους γονείς, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες τους.

Πρόδρομος Προδρόμου – Υπουργός Παιδείας
“Θα παρακαλέσω να δείξουμε όλοι κατανόηση, να αποφύγουμε ακραίες αντιδράσεις, χρειάζεται η συνεργασία, έχουμε κοινό στόχο με τους γονείς. Να προστατέψουμε την υγεία των παιδιών, για την υγεία των παιδιών το κάνουμε, δεν το κανουμε για κάποιον άλλον.”

Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό, οι οργανωμένοι γονείς παρακάθισαν σε νέα σύσκεψη όπου αποφάσισαν, αποχή μίας διδακτικής ώρας από τα μαθήματα της Δευτέρας. Οι γονείς ζητούν την προαιρετική χρήση μάσκας στα δημοτικά και τη διενέργεια τεστ σε κλινικά εργαστήρια εκτός των σχολείων.

Σωτήρης Χριστοφή – Πρόεδρος Συν. Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης
“Θεωρούμε ότι η παρουσία των παιδιών μας στα σχολεία τους προσδίδει τα μέγιστα. Όμως οφείλουμε ως οργάνωση να ακούσουμε και να αφουγκραστούμε τα μέλη μας.”

Ο Υπουργός Παιδείας, θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στην επόμενη συνεδρίαση του, για τους προβληματισμούς των γονέων. Για την ώρα πάντως η θέση του Υπουργείου σταθερή και πιστή στο νέο διάταγμα. Ο Πρόδρομος Προδρόμου ξεκαθάρισε στους γονείς πως τις πρώτες μέρες θα υπάρξει ελαστικότητα, μέχρι οι κινητές μονάδες να βρεθούν στο κάθε σχολείο για την διενέργεια τεστ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Στο μεταξύ, νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα σε Λάρνακα και Πάφο, στον απόηχο των νέων μέτρων της Κυβέρνησης για μάσκες και τεστ στα παιδιά.

Γονείς με τα παιδιά τους, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν έξω από το Δημαρχείο της Πάφου, ενώ στην Λάρνακα οι πολίτες έκλεισαν τον κυκλικό κόμβο της Ριζοελιάς, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος, με την αστυνομία να προχωρεί σε διευθετήσεις της τροχαίας κίνησης.

Πηγή: Alphanews

Send this to a friend