Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Ενισχύσεις ύψους 50 χιλ. ευρώ για ζημιές που προκάλεσαν αντίξοες καιρικές συνθήκες
Ενισχύσεις ύψους 50 χιλ. ευρώ για ζημιές που προκάλεσαν αντίξοες καιρικές συνθήκες

Ενισχύσεις ύψους 50 χιλ. ευρώ για ζημιές που προκάλεσαν αντίξοες καιρικές συνθήκες

Την καταβολή ενισχύσεων ύψους 50 χιλιάδων Ευρώ, μέσω του Αναθεωρημένου Εθνικού Πλαισίου για ζημιές που προκάλεσαν αντίξοες καιρικές συνθήκες σε γεωργικές καλλιέργειες κατά το 2020, αποφάσισε κατά την σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου Αναστασιάδη, αναφέρει σε γραπτή δήλωση της, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού.

Επίσης, σημειώνει, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί των Προσωρινών Αναστολών Επιχειρήσεων της Τουριστικής Βιομηχανίας, Νόμος του 2021». Σκοπός του νομοσχεδίου, επισημαίνει, είναι η παροχή προσωρινών εξουσιών στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έτσι ώστε να τροποποιεί το Σχέδιο Χειμερινών Αναστολών για επιχειρήσεις και εργαζόμενους στην Τουριστική Βιομηχανία που αποσκοπούν στην καλύτερη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Επιπλέον εγκρίθηκε το Ειδικό Σχέδιο Κατάρτισης Εργαζομένων για τους εργαζομένους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Σκοπός του Ειδικού Σχεδίου Κατάρτισης, το οποίο θα διεξάγεται ενδοεπιχειρησιακά από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, αναφέρει η κ. Παρισινού, είναι η κατάρτιση των εν λόγω εργαζομένων για απόκτηση πρόσθετων δεξιοτήτων.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend