Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Η Αθήνα φόρεσε τα Χριστουγεννιάτικα της – Δείτε φωτογραφίες από τον στολισμό της πόλης
Η Αθήνα φόρεσε τα Χριστουγεννιάτικα της – Δείτε φωτογραφίες από τον στολισμό της πόλης

Η Αθήνα φόρεσε τα Χριστουγεννιάτικα της – Δείτε φωτογραφίες από τον στολισμό της πόλης

Μπροστά σε ένα εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όσοι έτυχε να βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, τη στιγμή που εξελισσόταν η πρόβα για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Αθηναίων.

Από απόσταση φαινόταν ότι κάτι συναρπαστικό συμβαίνει. Κατεβαίνοντας την Βασιλίσσης Σοφίας και περνώντας ανάμεσα από την φωτεινή αψίδα με αστέρια που έχει στηθεί κατά μήκος της λεωφόρου, από το ύψος του Ευαγγελισμού μέχρι το Σύνταγμα, έβλεπες φωτεινές δέσμες να χρωματίζουν τον συννεφιασμένο ουρανό.

Στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών, εκεί όπου στο βάθος ξεχωρίζει η εμβληματική μορφή του Παρθενώνα, οι μπλε δέσμες τυλίγαν τον ιερό βράχο, λες και ήταν ιδιαίτερο installation.

Οι δέσμες φωτός έρχονταν κι από τα τέσσερα σημεία του (περίπου) τετραγώνου σχήματος της πλατείας Συντάγματος, δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό σκηνικό που άφηνε όλους τους περαστικούς με ανοιχτό το στόμα. Οι πάντες σταματούσαν για να τραβήξουν φωτογραφίες, ήταν αδύνατον να σε αφήσει αδιάφορο το θέαμα.

Οι δέσμες φωτός καταλήγουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που είναι τοποθετημένο στην κάτω πλευρά της πλατείας. Ο στολισμός είναι σχεδόν πανομοιότυπος με τον περσινό, που ελέω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω covid, δεν τον είχε χαρεί πολύς κόσμος.

Φέτος, λόγω εμβολιασμού, η κατάσταση είναι κατά τι καλύτερη και το θέαμα που ετοιμάζει ο δήμος αναμένεται υπέροχο. Πήραμε μια γεύση, περνώντας από την πλατεία. Άλλωστε, η Αθήνα είναι μια πόλη που ποτέ δεν κοιμάται και διαρκώς επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Πηγή: Athens Voice.gr

Send this to a friend