Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δήμαρχος Λιβαδιών: “Στόχος μας εντός του νέου έτους να ξεκινήσουν οι εργασίες εξωραϊσμού των αντιπλημμυρικών καναλιών”
Δήμαρχος Λιβαδιών: “Στόχος μας εντός του νέου έτους να ξεκινήσουν οι εργασίες εξωραϊσμού των αντιπλημμυρικών καναλιών”

Δήμαρχος Λιβαδιών: “Στόχος μας εντός του νέου έτους να ξεκινήσουν οι εργασίες εξωραϊσμού των αντιπλημμυρικών καναλιών”

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το 2022 θεωρείται χρονιά ορόσημο ως προς την επίλυση του σοβαρότερου προβλήματος, που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λειβαδιών τα τελευταία έτη, το οποίο αφορά τις ακαθαρσίες που συγκεντρώνονται στα αντιπλημμυρικά κανάλια της περιοχής, γεγονός που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ήδη, το Ταμείο Ανάκαμψης έχει εγκρίνει ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ, για την Α΄ φάση των έργων επιδιόρθωσης της κοίτης των αντιπλημμυρικών καναλιών Λειβαδιών, που καλύπτει την περιοχή από την εκκλησία του Αγίου Σάββα μέχρι τον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Η Α΄ φάση περιλαμβάνει, επίσης, την κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου που θα ενώνουν την περιοχή του Αγίου Σάββα με τον παραλιακό δρόμο.

Ο δήμαρχος Λειβαδιών Μάριος Αρμένης δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι “τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σ’ εξέλιξη η ετοιμασία των όρων προσφορών και όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου ο δήμος να είναι σε θέση να προκηρύξει τις προσφορές για τα κατασκευαστικά έργα αρχές του 2022.

Στόχος είναι εντός του νέου έτους να ξεκινήσουν οι εργασίες εξωραϊσμού των αντιπλημμυρικών καναλιών. «Με το έργο αυτό θα επιδιορθωθεί η κοίτη του ποταμού, η οποία κάθε χρόνο αποτελεί εστία τρωκτικών και κάθε λογής ακαθαρσιών, προκαλώντας αλγεινή εικόνα στη γύρω περιοχή και ταυτόχρονα πολλά προβλήματα στους περιοίκους.

Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα για τα Λειβάδια, το οποίο επιτέλους θα επιλυθεί οριστικά, ενώ η κατασκευή του ποδηλατόδρομου και του πεζόδρομου, που θα ενώσουν τα Λειβάδια με τον παραλιακό δρόμο, θα ομορφείνει τη γύρω περιοχή και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων», σημείωσε ο κ. Αρμένης.

Η Α΄ φάση εξωραϊσμού των αντιπλημμυρικών καναλιών περιλαμβάνει, ακόμα, τη δημιουργία χώρου στάθμευσης παρά την εκκλησία του Αγίου Σάββα και δεντροφυτεύσεις.

Όσον αφορά την Β΄ φάση των έργων εξωραϊσμού των αντιπλημμυρικών καναλιών, ο Δήμαρχος Λειβαδιών είπε ότι αυτή θα περιλαμβάνει χώρο εκδηλώσεων κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σάββα, μικρό εργαστήρι καλαθοπλεκτικής και τη δημιουργία καφεστιατορίου κοντά στον παραλιακό δρόμο. Και οι δύο φάσεις θα κοστίσουν συνολικά 4,2 εκατομμύρια.

Ανάπλαση πυρήνα

————————— 

Ένα άλλο έργο, εξίσου σημαντικό για το Δήμο Λειβαδιών, το οποίο επίσης θα τροχιοδρομηθεί εντός του νέου έτους, είναι η ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα της πόλης.

Ο Μ. Αρμένης δήλωσε ότι οι εργασίες θα περιλαμβάνουν υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών, χώρο στάθμευσης στο κέντρο και πλακοστρώσεις δρόμων και πεζοδρομίων.

Το έργο είναι πολεοδομικό και θα κοστίσει δυόμισι εκατομμύρια ευρώ. «Ο εξωραϊσμός των αντιπλημμυρικών καναλιών και η ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα είναι δύο μεγάλα έργα για το δήμο μας, τα οποία ζητούσαμε να γίνουν τα τελευταία χρόνια. Εντός του νέου έτους θα ξεκινήσουν και τα δύο», κατέληξε ο δήμαρχος.

Send this to a friend