Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Γιατί δεν κηρύχθηκε «πληγείσα» η ελ. Αμμόχωστος;
Γιατί δεν κηρύχθηκε «πληγείσα» η ελ. Αμμόχωστος;

Γιατί δεν κηρύχθηκε «πληγείσα» η ελ. Αμμόχωστος;

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τις ανησυχίες των καταστηματαρχών της ελεύθερης Αμμοχώστου, σε σχέση με τα τρομερά προβλήματα, που προκάλεσε ο κορωνοιός σ’ ολόκληρη την περιοχή άκουσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, κατά την τελευταία του περιοδεία στην επαρχία.

Οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας επέφεραν τεράστιο πλήγμα στις τουριστικές επιχειρήσεις και στα καταστήματα, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Σε δηλώσεις του, ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η επαρχία Αμμοχώστου δεν έχει κηρυχθεί «πληγείσα», όπως ήταν η αρχική δέσμευση της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι ως η κατ’ εξοχήν τουριστική επαρχία της Κύπρου, που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από τις υπόλοιπες επαρχίες εξαιτίας της μείωσης του τουριστικού ρεύματος, χρειάζεται συγκεκριμένη στήριξη για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις της περιοχής.

«Πίσω από κάθε κατάστημα, πίσω από κάθε μικροεπιχειρηματία, υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες που περιμένουν να επιβιώσουν», τόνισε ο κ. Στεφάνου.

Από την πλευρά τους, οι καταστηματάρχες Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας πιστεύουν ότι όντως οι περιοχές τους τηρούν όλες τις προδιαγραφές για να κηρυχθούν «πληγείσες», διαμηνύοντας ότι τις αμέσως προσεχείς μέρες η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές θα κλείσουν για τον χειμώνα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου κι εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία της επαρχίας.

Το πρόβλημα της εποχικότητας ήταν το πρώτο στην ατζέντα, καθότι κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, κάνει την εμφάνισή του, με επακόλουθο την αναστολή λειτουργίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των ξενοδοχειακών μονάδων.

«Για το θέμα της εποχικότητας, το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί, διότι όντως πρόκειται για ένα σύνθετο και δύσκολο πρόβλημα», επισήμανε ο κ. Στεφάνου.

Send this to a friend