Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις στο παστεριωμένο γάλα, λένε οι καταναλωτές (ΒΙΝΤΕΟ)
Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις στο παστεριωμένο γάλα, λένε οι καταναλωτές (ΒΙΝΤΕΟ)

Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις στο παστεριωμένο γάλα, λένε οι καταναλωτές (ΒΙΝΤΕΟ)

Αδικαιολόγητες με βάση τα δεδομένα που έχουν αυτή τη στιγμή ενώπιον τους χαρακτηρίζουν οι καταναλωτές τις αυξήσεις που παρατηρούνται στην τιμή του παστεριωμένου γάλακτος.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Πρόεδρος του κυπριακού συνδέσμου καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης προκάλεσε τους εμπλεκόμενους να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που δικαιολογούν την αύξηση της τάξης του 3%.

Σύμφωνα με τον κ. Δρουσιώτη, ο Σύνδεσμος έχει ισχυρή άποψη για το θέμα των αυξήσεων στο παστεριωμένο γάλα.

«Εάν μας δώσουν στοιχεία τα οποία δικαιολογούν τότε θα τους παραδεχτώ. Όμως θα παραθέσω τα δικά μας στοιχεία και παρακαλώ να μας διαψεύσουν. Από το 2018 μέχρι σήμερα οι λιανικές τιμές του παστεριωμένου γάλακτος παρουσιάζονται με αύξηση γύρω στο 5,5%.

Η πρώτη ύλη δηλαδή το γάλα που παίρνουν από τους αγελαδοτρόφους είναι στις ίδιες τιμές. Μην μου πουν ότι αυξήθηκαν οι μισθοί του προσωπικού γιατί δεν θα τους πιστέψω. Όταν η πρώτη ύλη, τα καύσιμα και το κόστος ενέργειας είναι στις ίδιες τιμές που ήταν το 2018 και έχουμε ήδη 5,5% αύξηση και έρχονται και αυξάνουν περαιτέρω 3% ας έρθουν να μας πουν πως δικαιολογείται και θα τους πούμε ότι είναι δικαιολογημένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε μάλιστα πως συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία παίρνει από τον περασμένο Ιούλιο το αγελαδινό γάλα σε χαμηλότερη τιμή απ’ ότι οι ανταγωνιστές της.

Ανάφερε επίσης ότι στο θέμα του γάλακτος, δεν τίθεται ζήτημα επηρεασμού από το εξωτερικό εφόσον παράγεται αποκλειστικά στην Κύπρο χωρίς να υπάρχει οτιδήποτε εισαγώμενο.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend