Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκίνησε η κατεδάφιση του πρώην ξενοδοχείου Μπο Ριβάζ
Ξεκίνησε η κατεδάφιση του πρώην ξενοδοχείου Μπο Ριβάζ

Ξεκίνησε η κατεδάφιση του πρώην ξενοδοχείου Μπο Ριβάζ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άρχισαν την περασμένη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, οι εργασίες κατεδάφισης της πρώην ξενοδοχειακής μονάδας «Beau Rivage», στην ακτή της Πύλας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 2-3 μηνών. Ανακοίνωση της εταιρείας που ανέλαβε την κατεδάφιση του παλιού ξενοδοχείου αναφέρει ότι η κατεδάφιση διεξάγεται με ήπια μέσα για σκοπούς προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για να μην επιβαρυνθούν με τυχόν οχληρία οι γειτνιάζουσες  τουριστικές μονάδες κι επιχειρήσεις.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης, ανοίγει ο δρόμος για την NCHCapitalInc ν’ ανεγείρει στο ίδιο σημείο μεικτή τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα και αριθμό διαμερισμάτων υπό την ονομασία και διαχείριση παγκοσμίου εμβέλειας τουριστικής αλυσίδας.

Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο, που με την υλοποίησή του θ’ αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν και κατ’ επέκταση την εικόνα της τουριστικής περιοχής Πύλας. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το Fund αμερικανικών συμφερόντων NCH Capital διαχειρίζεται κεφάλαια πέραν των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων με αναπτύξεις μεγάλων έργων σε διάφορες χώρες του κόσμου, περιλαμβανομένων και χωρών στα Βαλκάνια.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο κοινοτάρχης Πύλας Σίμος Μυτίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, αφού το εγκαταλελειμμένο, ερειπωμένο και λεηλατημένο, εδώ και πολλά χρόνια, ξενοδοχείο «Μπο Ριβάζ» αποτελούσε χώρο συγκέντρωσης άστεγων πολιτικών προσφύγων και χρηστών ναρκωτικών, εκπέμποντας μια άκρως αλγεινή εικόνα στην παραλιακή περιοχή της κοινότητας. Παράλληλα, ο κ.Μυτίδης είπε ότι μελλοντικά προγραμματίζονται από μεγάλες εταιρείες και άλλες ξενοδοχειακές αναπτύξεις στα όρια της Πύλας, οι οποίες με τη λειτουργία τους θ’ αναβαθμίσουν περαιτέρω την κοινότητα ως τουριστικό προορισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας υπάρχουν κι άλλα εγκαταλειμμένα κτήρια πρώην ξενοδοχείων, τα οποία επίσης χρήζουν κατεδάφισης και προς τον σκοπό αυτό μεριμνούν οι τοπικές αρχές, σε συνεργασία με την τοπική εταιρεία τουρισμού.

Send this to a friend