Home ΛΑΡΝΑΚΑ Α. Αποστόλου: Επιβεβλημένη η στήριξη των αθλητικών σωματείων για αθλήματα εκτός ποδοσφαίρου
Α. Αποστόλου: Επιβεβλημένη η στήριξη των αθλητικών σωματείων για αθλήματα εκτός ποδοσφαίρου

Α. Αποστόλου: Επιβεβλημένη η στήριξη των αθλητικών σωματείων για αθλήματα εκτός ποδοσφαίρου

Γραπτή δήλωση Ανδρέα Αποστόλου, Βουλευτή Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τη συζήτηση για την στήριξη αθλητικών σωματείων για αθλήματα εκτός ποδοσφαίρου:

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται σε αθλήματα εκτός ποδοσφαίρου.

Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η έλλειψη κατάλληλων γηπεδικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και τα οικονομικά προβλήματα ως συνέπεια της ελλιπούς στήριξης από την Πολιτεία.

Ζητήσαμε στην σημερινή συνάντηση να είναι παρών ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και εκπρόσωπος του ΡΙΚ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, ομοσπονδιών και άλλοι λειτουργοί ή εμπλεκόμενοι με το θέμα.

Θέσαμε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για να καταγραφούν οι ανάγκες σε γηπεδικές εγκαταστάσεις ανά άθλημα και ανά Επαρχία. Επίσης τονίσαμε την σημασία το Υπουργείο Παιδείας πριν να προβαίνει σε αναβάθμιση ή δημιουργία μιας νέας εγκατάστασης αυτό να γίνεται και σε συνεννόηση με τον ΚΟΑ για να μπορεί αυτή να εξυπηρετεί και τις ανάγκες που προκύπτουν από αθλητικά σωματεία κατά τις απογευματινές ώρες (σωστές διαστάσεις και προδιαγραφές).

Όσον αφορά την οικονομική στήριξη των σωματείων καταθέσαμε την άποψη ότι το ΡΙΚ θα πρέπει να αναλάβει την προβολή των αθλημάτων αυτών και να δίδεται χρόνος για προβολή όλων των σωματείων σε όλα τα αθλήματα. Θα μπορούσαν τα σωματεία να αξιοποιούν τον διαφημιστικό χρόνο που προκύπτει από την προβολή τους για να έχουν επιπλέον έσοδα από τους χορηγούς τους.

Το θέμα που αφορά την αύξηση της κρατικής χορηγίας είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και του ΚΟΑ και ζητήσαμε ενημέρωση για τους μελλοντικούς σχεδιασμού της Κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα.

Send this to a friend