Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρουσιάστηκε στη Λάρνακα το πρόγραμμα για την ψηφιακή μετεξέλιξη του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας (φώτο)
Παρουσιάστηκε στη Λάρνακα το πρόγραμμα για την ψηφιακή μετεξέλιξη του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας (φώτο)

Παρουσιάστηκε στη Λάρνακα το πρόγραμμα για την ψηφιακή μετεξέλιξη του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πρωτοποριακές δράσεις σε σχέση με την ψηφιακή μετεξέλιξη του τουριστικού προϊόντος, παρουσίασαν σε πρόσφατη εκδήλωση η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, με τη στήριξη του δήμου της πόλης και του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Η παρουσίαση έφερε τον τίτλο «Virtual Larnaka» και τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου.

Η εταιρεία τουρισμού και ο οργανισμός νεολαίας ένωσαν δυνάμεις και υλοποίησαν ένα πολύπλευρο εγχείρημα, παρουσιάζοντας τέσσερα καινοτόμα έργα, τα οποία αλληλοσυνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργώντας έτσι ένα τεχνολογικό παζλ της διαδραστικής Λάρνακας.

 

Κοινός στόχος των έργων είναι να παρέχουν μια βιωματική διάσταση στην τουριστική εμπειρία του ξένου και ντόπιου επισκέπτη της Λάρνακας. Συνδυάζοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία με την ιστορική έρευνα και την πλούσια ιστορία της Λάρνακας, δόθηκε «ζωή» σε σημαντικά σημεία αναφοράς της πόλης, ξεφεύγοντας από τον τετριμμένο τρόπο παροχής πληροφορίων.

Τα έργα που παρουσιάστηκαν αφορούν τις πρωτοβουλίες για τα αγάλματα της Λάρνακας (15 στο σύνολο) που εξιστορούν την ιστορία τους (Larnaka Storytelling Statues), την τρισδιάστατη εικονική αναστήλωση του αρχαιολογικού χώρου του λιμανιού του αρχαίου Κιτίου (παρουσιάζει πώς ήταν το λιμάνι πριν από 2.500 χρόνια), την εικονική πλοήγηση σε ναυάγια στον βυθό της Λάρνακας καθώς και τις διαδραστικές περιηγήσεις σε μουσεία με πληροφορίες για όλα τα εκθέματα.

 

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης τόνισε ότι για να επιβιώσει ένας τουριστικός προορισμός πρέπει να προσαρμόζεται στις τάσεις της σύγχρονης εποχής και αυτή ακριβώς ήταν η επιδίωξη αυτής της κοινής πρωτοβουλίας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος δήλωσε ότι το υφυπουργείο, στα πλαίσια υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, στηρίζει τέτοιες καινοτόμες προσπάθειες για την ψηφιοποίηση των τεχνολογικών μέσων που ενισχύουν την εμπειρία του τουρίστα. «Στον τομέα αυτό η Λάρνακα πρωτοπορεί», σημείωσε.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι τέτοιου είδους δράσεις, όπου αξιοποιούνται σύγχρονες τεχνολογίες και δεξιότητες, συμβάλουν στη δημιουργία μιας ανοικτής και προσιτής πόλης, όπου δημότες και επισκέπτες ζουν, ψυχαγωγούνται, δημιουργούνται και εκπαιδεύονται.

 

 

Send this to a friend