Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο αγνώριστος Αραγιούρι, η τρύπια άμυνα και η επιθετική ανασφάλεια
Ο αγνώριστος Αραγιούρι, η τρύπια άμυνα και η επιθετική ανασφάλεια

Ο αγνώριστος Αραγιούρι, η τρύπια άμυνα και η επιθετική ανασφάλεια

Είναι πολλά τα οποία μπορεί κανείς να εντοπίσει στο παιχνίδι της Ανόρθωσης για να μπορέσει να αποτυπώσει το τι πάει λάθος. Η ομάδα κόντρα στην ΑΕΛ έδειξε ότι επιθετικά μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Με τον ίδιο τρόπο όμως μπορεί και να δεχθεί φάσεις.  

Η άμυνα έχει προβλήματα. Εύκολα ο αντίπαλος κατεβαίνει στην περιοχή του Λόρια και εύκολα γίνεται επικίνδυνος. Σε κακή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο Αραγιούρι γενικότερα. Και δεν είναι μόνο το αυτογκόλ στη Λεμεσό αλλά η γενική του εικόνα στα τελευταία παιχνίδια είναι απογοητευτική. Ο Φινλανδός είναι αγνώριστος.

Χρειάζεται ο Κετσπάγια να βρει τον τρόπο να τον αφυπνίσει αλλά και γενικά η αμυντική λειτουργία της ομάδας να γίνει πιο αποτελεσματική. Και αυτό γίνεται και με την συμβολή της μεσαίας γραμμής αλλά και της επιθετικής.

Επιθετικά η Ανόρθωση μπορεί να έχει την ποιότητα να δημιουργήσει φάσεις αλλά ακόμη δεν έχει βρει τον τρόπο να τις κάνει εύκολα γκολ. Υπάρχει ανασφάλεια όταν η μπάλα μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή. Για την ώρα δεν υπάρχει ο επιθετικός που θα κάνει τη διαφορά. Ο Λάφερτι ακόμη δεν έχει δείξει αυτά που μπορεί να κάνει. Ίσως να μην έχει προσαρμοστεί ακόμη στον απόλυτο βαθμό. Ο Ρουσιάς έχασε το άχαστο με την ΑΕΛ αλλά το παλεύει όποτε μπαίνει στο παιχνίδι, ενώ οι… κατ’ ανάγκη επιθετικοί δεν μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σημαντικά ματς…
Έρχονται για την Ανόρθωση δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Ένα στην Ευρώπη που θέλει μόνο νίκη για να έχει κάποιες αμυδρές ελπίδες για κάτι περισσότερο στον όμιλο και ένα τη Δευτέρα με την ΑΕΚ, πολύ πιο σημαντικό, που αν δεν το κερδίσει θα χάσει κι άλλο έδαφος πολύ νωρίς. Δυο σημαντικά ματς που καλείται να κερδίσει κι ας μην παίξει καλά. Αυτό που μετρά τώρα είναι το τρίποντο και οι παίκτες με προσωπικότητα να δείξουν χαρακτήρα.

Πάνος Λάρκος-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend