Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Επιμένει στην διεκδίκηση πανεπιστημιακής σχολής ο Δήμος Λάρνακας. Παρά την αρχική αρνητική, για την πόλη, τροπή που πήρε το ζήτημα αυτό, το δημοτικό συμβούλιο εκτιμά ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η Λάρνακα να φιλοξενήσει κάποια πανεπιστημιακή σχολή, ένα έργο που πιστεύεται ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την οικονομία της.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας μας  ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη συνεδρία της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το αίτημα της πόλης για δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής. Όπως είπε ο κ. Βύρας, πρόθεση είναι να δημιουργηθεί μια συντονιστική επιτροπή, η οποία να διευθετήσει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, στους οποίους να γνωστοποιήσει και να επεξηγήσει το δίκαιο του αιτήματος αυτού.

Το θέμα ήταν ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν και κατά την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου με την Επιτροπή Εμπορίου του ΕΒΕ Λάρνακας.

Εκτός από το θέμα της πανεπιστημιακής σχολής, ο Ανδρέας Βύρας ενημέρωσε τα μέλη του τοπικού επιμελητηρίου και για τις προσπάθειες που συνεχίζονται για να «καθαρίσει» το ανατολικό παραλιακό μέτωπο της πόλης από τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου.

Όπως είπε, ο τερματισμός της λειτουργίας των πετρελαιοειδών εκτιμάται ότι θα γίνει αρχές του 2022, οπόταν αναμένεται και η αποξήλωσή τους, ενώ η κατεδάφιση των υπολοίπων εγκαταστάσεων της Exxon Mobil αναμένεται να ξεκινήσει τις προσεχείς εβδομάδες μ’ ενέργειες της εταιρείας Πετρολίνα.

Η ενημέρωση του Α. Βύρα αφορούσε ακόμα τις ενέργειες που βρίσκονται σ’ εξέλιξη από την κοινοπραξία Kition, όσον αφορά το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας, τα έργα που ολοκληρώνονται στο εμπορικό κέντρο ως αντιστάθμισμα από τη λειτουργία του Metropolis Mall, τη λειτουργία της δημοτικής αγοράς και της ανάπλασης του τεμένους Ζουχουρί, καθώς και για το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από επενδυτές, για ανέγερση μικρών ξενοδοχειακών μονάδων στο εμπορικό κέντρο.

 

 

 

Send this to a friend