Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αλαμπρίτης : Πρόβλημα η παράνομη εργοδότηση αιτητών πολιτικού ασύλου
Αλαμπρίτης : Πρόβλημα η παράνομη εργοδότηση αιτητών πολιτικού ασύλου

Αλαμπρίτης : Πρόβλημα η παράνομη εργοδότηση αιτητών πολιτικού ασύλου

Η ad hoc Επιτροπή για Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος εξέτασε κατά τη σημερινή της συνεδρία τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους ξένους εργάτες, κυρίως στο γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, που αποχωρούν από την εργασία τους και αιτούνται πολιτικό άσυλο.

Ο Βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης ανέφερε ότι δημιουργείται πρόβλημα στους γεωργούς και κτηνοτρόφους αφού επωμίζονται έξοδα για να φέρουν αυτούς τους εργάτες στην Κύπρο και στη συνέχεια τους εγκαταλείπουν και αναγκάζονται να ψάχνουν για εργατικό δυναμικό.

Είπε επίσης ότι πρόβλημα δημιουργείται και στις υπηρεσίες ασύλου και μετανάστευσης αφού έχουν να διαχειριστούν αρκετές αιτήσεις ασύλου. Ταυτόχρονα, είπε, τέθηκε και το θέμα της παράνομης εργοδότησης αιτητών πολιτικού ασύλου χωρίς να καλύπτονται από οποιαδήποτε ασφάλιση.
 
«Πρέπει να επιμείνουμε στην εφαρμογή της νομοθεσίας από πλευράς αστυνομίας και αρμοδίων υπηρεσιών, στην πάταξη της παράνομης εργοδότησης, αλλά και στην γρήγορη εξέταση των αιτήσεων ασύλου και των προσφυγών μετά την απόρριψη», είπε.

Send this to a friend