Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βιβλιοθήκη – βάρκα στην ακτή Ορόκλινης!
Βιβλιοθήκη – βάρκα στην ακτή Ορόκλινης!

Βιβλιοθήκη – βάρκα στην ακτή Ορόκλινης!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μια πρωτότυπη βιβλιοθήκη, που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Κύπρο, δημιούργησε το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης. Πρόκειται ουσιαστικά για μια βιβλιοθήκη σε σχήμα βάρκας, που τοποθετήθηκε στην παραλία «Γιαννάδες», δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες ν’ απολαύσουν την θάλασσα ή την βόλτα τους στην ακτή διαβάζοντας κάποιο βιβλίο.

Η πρωτοποριακή ιδέα μετατροπής μιας βάρκας σε βιβλιοθήκη που θα είναι ανοικτή και δανειστική στο κοινό ανήκει στο κοινοτικό συμβούλιο της περιοχής, σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.Όπως αναφέρει το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, στην εποχή που ζούμε, όπου το άγχος και οι σκέψεις μπορούν εύκολα να μας καταβάλουν, τα βιβλία γίνονται ακόμη πιο πολύτιμα, αφού μας χαρίζουν έναν εύκολο τρόπο απόδρασης».

Στην ανάρτησή του, το κοινοτικό συμβούλιο σημειώνει, επίσης, ότι η βιβλιοθήκη στήθηκε στην ειδυλλιακή παραλία των «Γιαννάδων», όπου οι βιβλιόφιλοι δεν χρειάζεται να πάρουν κάποιο βιβλίο μαζί τους, αφού πριν τη βουτιά τους στη θάλασσα έχουν την ευκαιρία να δανειστούν από τη βιβλιοθήκη-βάρκα, η οποία διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από αξιόλογα βιβλία, κυρίως λογοτεχνικά, μεταφρασμένα στην ελληνική, αγγλική και ρωσική γλώσσα.

Ένα επιπρόσθετο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το κοινό μπορεί να τοποθετεί στα ράφια και δικά του βιβλία, τα οποία δεν τα χρειάζεται πια ή να τα αντικαταστήσει με άλλα που ήδη βρίσκονται στα ράφια της βιβλιοθήκης-βάρκας. Η πολυσύχναστη παραλία «Γιαννάδες», παρά το ξενοδοχείο «PalmBeach», έχει εξωραϊστεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια με την φύτευση δεκάδων φοινικόδεντρων, την προσθήκη υπαίθριων οργάνων γυμναστικής και υπαίθριου παιδότοπου.

Όλα τα πιο πάνω βελτιωτικά έργα έγιναν σε συνεργασία του κοινοτικού συμβουλίου με την τοπική εταιρεία τουρισμού και την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

 

Send this to a friend