Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σκύλοι σπάνιας ράτσας σ’ επιδείξεις στα Λεύκαρα
Σκύλοι σπάνιας ράτσας σ’ επιδείξεις στα Λεύκαρα

Σκύλοι σπάνιας ράτσας σ’ επιδείξεις στα Λεύκαρα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μια όμορφη εκδήλωση λαμβάνει χώρα το τριήμερο 15-17 Οκτωβρίου στα Λεύκαρα. Ο Κυνολογικός Όμιλος Κύπρου, σε συνεργασία με τον δήμο του ορεινού θερέτρου διοργανώνουν τριήμερη διεθνή έκθεση που αφορά διαγωνισμούς πειθαρχίας κι επιδείξεων σκύλων, με συμμετοχές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Οι επιδείξεις γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάρων. Οι συμμετοχές ανέρχονται σε 630, από τις οποίες οι 190 είναι από διάφορες χώρες του εξωτερικού. Υπάρχει ειδική κριτική επιτροπή και οι καλύτερες επιδείξεις βραβεύονται. Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2021 που ο Δήμος Λευκάρων φιλοξενεί παρόμοιου τύπου εκδηλώσεις.

Η πρώτη έγινε πριν από περίπου ένα τρίμηνο και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε ότι οι σκύλοι που συμμετέχουν στις επιδείξεις είναι πανάκριβοι και σπάνιας ράτσας.

Όπως είπε, πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση που αναδεικνύει κι ενισχύει την τουριστική βιομηχανία της περιοχής και προβάλλει τα Λεύκαρα σαν προορισμό που προωθεί την κυνοφιλία και κυνολογία. «Τα αγροτουριστικά καταλύματα της περιοχής μας είναι γεμάτα αυτές τις μέρες από τους ξένους που συμμετέχουν στην εκδήλωση του Κυνολογικού Ομίλου Κύπρου, γεγονός που μας χαροποιεί, αφού είναι μια τονωτική ένεση για τους επιχειρηματίες και την τοπική οικονομία», σημείωσε ο κ.Σοφοκλέους.

Send this to a friend