Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Με επιτυχία η 1η διάλεξη του Ελεύθερου Ζηνώνειου Πανεπιστημίου του Δήμου Λάρνακας
Με επιτυχία η 1η διάλεξη του Ελεύθερου Ζηνώνειου Πανεπιστημίου του Δήμου Λάρνακας

Με επιτυχία η 1η διάλεξη του Ελεύθερου Ζηνώνειου Πανεπιστημίου του Δήμου Λάρνακας

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξε το κοινό στην 1η διάλεξη του Ελεύθερου Ζηνώνειου Πανεπιστημίου, που έφερε τον τίτλο «Η αξία της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών στην καθημερινή ζωή». Εισηγήτρια ήταν η Ευαγγελία Γκουγκούδη, Χειρουργός Παίδων και μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η Δρ Γκουγκούδη επικεντρώθηκε στους συνανθρώπους μας που είναι θύματα ατυχημάτων ή αντιμετωπίζουν κάποιον κίνδυνο για την υγεία τους και την γνώση του μηχανισμού των ατυχημάτων και της ειδικής βοήθειας που πρέπει να προσφερθεί και που καθιστά τα άτομα περισσότερο σίγουρα και αποτελεσματικά στη διαδικασία παροχής βοήθειας μέσα από την επαρκή γνώση Πρώτων Βοηθειών. Τονίστηκε, επιπλέον, ότι η άμεση και έγκαιρη παροχή βοήθειας έχει πολύ μεγάλη σημασία και συμβάλλει στην σταθεροποίηση της γενικής κατάστασης του θύματος, ώστε να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή γενική κατάσταση όταν φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και ως προς τη βοήθεια που μπορεί να δοθεί σε περιπτώσεις πνιγμονής ενηλίκων και παιδιών, επαναλαμβανόμενων λιποθυμικών επεισοδίων, όπως και σχετικά με τον χειρισμό διάνοιξης του αεραγωγού όταν ένας ασθενής χάσει τις αισθήσεις του. Σχολιάστηκε επίσης το γεγονός ότι δεν γίνεται υποχρεωτική η χρήση φαρμακείου στα οχήματα και ζητήθηκε παραίνεση προς την πολιτεία, ώστε να ισχύσει η υποχρεωτικότητα αυτή, με το σωστό και χρήσιμο περιεχόμενο, όπως προβλέπεται.

Κατά την τελετή έναρξης του Ζηνώνειου Πανεπιστημίου, εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Άθως Καζαντζής.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρός της, Κώστας Κατσώνης. Λόγω απουσίας του Πρύτανη, Καθηγητή Τάσου Χριστοφίδη στο εξωτερικό, την τελετή έναρξης χαιρέτησε η Εκπρόσωπος Τύπου του Ανώτατο Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, Δόξα Κωμοδρόμου.

Το δικό του μήνυμα έδωσε και ο Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας κ. Πέτρος Κρασάς, ενώ εκ μέρους του Αναπληρωτή Διευθυντή του ΡΙΚ Γρηγόρη Μαλιώτη, την 1η διάλεξη χαιρέτησε ο Δημοσιογράφος, Κώστας Μιχαηλίδης.

Send this to a friend