Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αρχίζει το σεργιάνι στην Ευρώπη
Αρχίζει το σεργιάνι στην Ευρώπη

Αρχίζει το σεργιάνι στην Ευρώπη

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έπειτα από μια «νεκρή» περίοδο περίπου ενάμισι χρόνου λόγω της πανδημίας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ελεύθερης Αμμοχώστου επιστρέφει δυναμικά στις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης, με στόχο την εξασφάλιση συνεργασιών με τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες διαφόρων χωρών.

Η πρώτη έκθεση στην οποία θα λάβει μέρος η τοπική εταιρεία τουρισμού (η πρώτη από τον Φεβρουάριο του 2020) θα είναι του Λονδίνου, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ1-3 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως και στόχος των τουριστικών φορέων της επαρχίας είναι η επανάκτηση σταδιακά μεγάλου αριθμού Βρετανών επισκεπτών σε νούμερα που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια προ κορωνιού. Όπως είναι γνωστό, το 2020, λόγω πανδημίας, ήταν μια καταστροφική χρονιά για την τουριστική βιομηχανία της επαρχίας με πολύ περιορισμένους αριθμούς Άγγλων τουριστών, ενώ και φέτος το καλοκαίρι η έλευση περιηγητών από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν η αναμενόμενη, μ’ εξαίρεση τον τελευταίο μήνα.

Ο λειτουργός της τοπικής εταιρείας τουρισμού Λάκης Αβρααμίδης δήλωσε στο Larnakaonline ότι εκτός από την έκθεση του Λονδίνου, το 2022 η εταιρεία προγραμματίζει συμμετοχές (πάντοτε στο περίπτερο του Υφυπουργείου Τουρισμού) στις τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου, Μόσχας και Κίεβο, που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και στην τουριστική έκθεση του Ισραήλ που θα γίνει αρχές Φεβρουαρίου, αφού στόχος είναι η γειτονική χώρα να καταστεί σταδιακά μια παραδοσιακή τουριστική αγορά για την ελεύθερη Αμμόχωστο και την Κύπρο γενικότερα. «Παράλληλα, μελετούμε την συμμετοχή μας και σε άλλες τουριστικές εκθέσεις από χώρες απ’ όπου δεν αντλούμε μεγάλους αριθμούς επισκεπτών, ανάλογα βέβαια και με τις εξελίξεις του κορωνοιού, πάντα σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού», ανέφερε ο κ.Αβρααμίδης.

Μέσα Νοεμβρίου                                                                                                              

Στο μεταξύ, όλες οι ενδείξεις (οι πτήσεις που συνεχίζονται σε καλούς αριθμούς, η καλοκαιρία κτλ) φανερώνουν ότι η τουριστική κίνηση σε Αγία Νάπα και Πρωταρά θα συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου. Η κίνηση προέρχεται κυρίως από τις αγορές της Ρωσίας, της Αγγλίας και της Ουκρανίας και σε μικρότερους αριθμούς από Πολωνία και κεντρική Ευρώπη.

Ο Λ. Αβρααμίδης δήλωσε ότι στόχος είναι με οποιαδήποτε μορφή, είτε με ναυλωμένες, είτε με δρομολογημένες πτήσεις, να διατηρηθεί η δυναμική που παρατηρείται σήμερα και να υπάρξει μια ικανοποιητική τουριστική κίνηση μέχρι και τον επόμενο μήνα. Όσον αφορά την χειμερινή περίοδο, στόχος της εταιρείας τουρισμού είναι στηριχθεί, κυρίως, στις δρομολογημένες πτήσεις από διάφορες αγορές.

Send this to a friend