Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έρχεται τον Δεκέμβριο ο Πάπας: Ποιους θα δει και που θα τελέσει Θεία Λειτουργία
Έρχεται τον Δεκέμβριο ο Πάπας: Ποιους θα δει και που θα τελέσει Θεία Λειτουργία

Έρχεται τον Δεκέμβριο ο Πάπας: Ποιους θα δει και που θα τελέσει Θεία Λειτουργία

Ιστορικής σημασίας και γεμάτη συμβολισμούς αναμένεται η παρουσία του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο, το διήμερο 2-3 Δεκεμβρίου. 

Ο 84χρονος ένοικος του Αποστολικού Παλατιού στο Βατικανό, που ανήλθε στον Παπικό θρόνο τον Μάρτιο του 2013, θα φτάσει με την πολυπληθή συνοδεία του, στο αεροδρόμιο Λάρνακας με το αεροσκάφος της Alitalia που χρησιμοποιεί για τα ταξίδια του, την Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου.

Κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, ο – αργεντίνικης καταγωγής – Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να τύχει επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και θα έχει τετ-α-τετ συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, για να ακολουθήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ της κυπριακής αντιπροσωπείας και Αγίας Έδρας.

Στην διάρκεια της εδώ του παρουσίας, αναμένεται να έχει μεταξύ άλλων συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, την Ιερά Σύνοδο της αυτοκέφαλης Κυπριακής Εκκλησίας, αλλά και τον κλήρο της καθολικής εκκλησίας που εδρεύει στην Κύπρο.

Πληροφορίες του Alpha, θέλουν τον Ποντίφικα να πραγματοποιεί μεγαλειώδη Θεία Λειτουργία στο Γ.Σ.Π., στην οποία θα συμμετέχουν – τηρουμένων όλων υγειονομικών μέτρων για τον κορωνοϊό – χιλιάδες καθολικοί πιστοί που ζουν στην Κύπρο.

Η Λευκωσία – που προετοιμάζεται εδώ και καιρό για την υποδοχή του Επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας – αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσει και το μήνυμα που ο Πάπας Φραγκίσκος θα στείλει για το Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν, ο Ποντίφικας είχε εκφράσει την υποστήριξη του Βατικανού στις διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου, τονίζοντας τη σημασία στήριξης του διαλόγου και σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας για την επίλυση των «παγωμένων συγκρούσεων», που εξακολουθούν να υφίστανται στην Ευρώπη.

Από την Κύπρο, στην Ελλάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος, βάσει του μέχρι στιγμής σχεδιασμού – αναμένεται να αναχωρήσει από το νησί μας το Σάββατο 04 Δεκεμβρίου, για την Αθήνα όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

Πληροφορίες από την ελληνική πρωτεύουσα, θέλουν τον Επίσκοπο της Ρώμης, κατά την εκεί του παρουσία, πέραν των επαφών που θα έχει με την ελληνική πολιτική ηγεσία, να πραγματοποιεί και επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό στην Μόρια, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους χιλιάδες ανθρώπους που ζουν εκεί.

Υπενθυμίζεται πως, η πρώτη επίσημη επίσκεψη επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2010, από τον Πάπα Βενέδικτο XVI.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend