Home ΛΑΡΝΑΚΑ Όλα έτοιμα για την κατασκευή 9 κυματοθραυστών στα Περβόλια
Όλα έτοιμα για την κατασκευή 9 κυματοθραυστών στα Περβόλια

Όλα έτοιμα για την κατασκευή 9 κυματοθραυστών στα Περβόλια

Υπογράφηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου, το Συμβόλαιο «Κατασκευή εννέα παράλληλων κυματοθραυστών στον Κόλπο Περβολιών».

Το Συμβόλαιο υπέγραψαν εκ μέρους  της  Κυβέρνησης, ο Διευθυντής  του Τμήματος Δημοσίων Έργων Αντώνης Κουτσούλλης και εκ μέρους της Εταιρείας «SEMESCO CO LTD», ο Γενικός Διευθυντής της Φίλιππος Ψύλλας.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος είπε πως «το Έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εννέα παράλληλων κυματοθραυστών στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Περβολιών της επαρχίας Λάρνακας. Η περιοχή οριοθετείται δυτικά από το ακρωτήριο Πετούντα και ανατολικά από το ακρωτήριο Κίτι».

Πρόσθεσε ότι «το Έργο αφορά την κατασκευή εννέα ίσαλων κυματοθραυστών (η στάθμη της στέψης των είναι +0,25 μέτρα από τη Μέση Στάθμη Θάλασσας (Μ.Σ.Θ)), από φυσικούς ογκόλιθους. Οι κυματοθραύστες είναι παράλληλοι προς την ακτή σε απόσταση 230-280 μέτρων περίπου από την ακτογραμμή και σε βάθος -3,5 μέτρων περίπου από τη Μέση Στάθμη Θάλασσας (Μ.Σ.Θ.). Το μήκος του κάθε κυματοθραύστη είναι 150 μέτρα περίπου στη στάθμη στέψεως, ενώ τα διάκενα μεταξύ τους είναι 60 μέτρα περίπου στη στάθμη στέψεως».

Οσον αφορά την υλοποίηση του Εργου, ο κ. Καρούσος είπε πως «προγραμματίζεται να αρχίσει τον Νοέμβριο του 2021, με διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες και κόστος γύρω στα €6,247,500».

Ο Υπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε «όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα κυβερνητικά Τμήματα, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να γίνει δυνατή η υλοποίηση του έργου αυτού. Είμαι σίγουρος ότι με τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων, επιβλεπόντων, εργολάβων, Τοπικών Αρχών και των υπολοίπων αρμοδίων Φορέων και Κυβερνητικών Τμημάτων, το Έργο θα κατασκευαστεί με άριστη ποιότητα μέσα στα χρονοδιαγράμματα και τους Όρους του Συμβολαίου» είπε.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «ακόμα ένα από τα εξαγγελθέντα έργα της Κυβέρνησης βαίνει προς υλοποίηση, ενώ στόχος του συγκεκριμένου Εργου είναι τόσο η προστασία των λουόμενων όσο και της ακτογραμμής της Κοινότητας Περβολιών».

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Περβολιών Κώστας Τίγγης είπε ότι «οι κόποι και οι μόχθοι μας ανταμείβονται χάρη στη βοήθεια του Υπουργού Μεταφορών, για τη δημιουργία των 9 παράλληλων κυματοθραυστών που θα βοηθήσουν να αναχαιτίσουμε τη διάβρωση που ταλανίζει την κοινότητα τα τελευταία 30 – 40 χρόνια. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και η επίλυση του θα βοηθήσει στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων, που δυσκολεύονται πολύ το τελευταίο διάστημα».

Ο κ. Τίγγης εξέφρασε ευχαριστίες σε όλους όσου συνέδραμαν για να γίνει το συγκεκριμένο έργο πραγματικότητα ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Υπουργό Μεταφορών και για τη συνεισφορά του στην κατασκευή των έξι κυματοθραυστών που ήδη υπάρχουν στην περιοχή.

Send this to a friend