Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Μέχρι και στους άνω των 50 φαίνεται να “κλειδώνει” η χορήγηση 3ης δόσης (βίντεο)
Μέχρι και στους άνω των 50 φαίνεται να “κλειδώνει” η χορήγηση 3ης δόσης (βίντεο)

Μέχρι και στους άνω των 50 φαίνεται να “κλειδώνει” η χορήγηση 3ης δόσης (βίντεο)

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, την ώρα που η συζήτηση για το ηλικιακό όριο της ενισχυτικής δόσης φουντώνει όλο και πιο πολύ.

Το παράδειγμα της Ελλάδας και άλλων Ευρωπαικών χωρών για την χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοιού σε άτομα από 50 ετών και άνω, ετοιμάζεται να ακολουθήσει η Κύπρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, παρά τις επιφυλάξεις των αρμοδίων φαίνεται πως κλειδώνει η χορήγηση τρίτης δόσης μέχρι και στους πενηντάριδες στη βάση συνεχούς αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων από την Κύπρο αλλά και τη διεθνή βιβλιογραφία.

Πάντως, ο Υπουργός Υγείας έχει δώσει διορία μέχρι την Πέμπτη στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για να αποστείλουν τις τελικές τους εισηγήσεις για τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά στην επέκταση της χορήγησης της 3ης δόσης.

Στο μεταξύ, μειώνεται από αυριο το ηλικιακό όριο για τη χορήγηση τρίτης δόσης, με τους πολίτες ηλικίας 65 ετών και άνω να παίρνουν σειρά. Βασική προϋπόθεση να έχει παρέλθει περίοδος έξι μηνών από την ημερομηνία εμβολιασμού με τη 2η δόση.

Διαβάστε επίσης:

Πέφτει κι άλλο το ηλικιακό όριο για την 3η δόση: Παίρνουν σειρά οι 65 και άνω
Πέραν από την πύλη εμβολιασμού για δευθέτηση ραντεβού, οι πολίτες έχουν στη διάθεση τους και τα κέντρα εμβολιασμού ελέυθερης προσέλευσης που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες, κάθε Δευτέρα με Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Υπουργείο Υγείας
“Η διαδικασία χορήγησης της 3ης δόσης έχει ολοκληρωθεί στους οίκους ευγηρίας, ενώ συνεχίζεται ο σταδιακός εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας και των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που έχουν καθοριστεί.”

Μέχρι και σήμερα, την 3η δόση έλαβαν 25,886 δικαιούχοι.

ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ECDC

Τα ευσημα του ECDC κέρδισε η Κύπρος, για την βελτίωση της επιδημιολογικής πορείας και την υψηλή εμβολιαστική κάλυψη. Τα καλά νέα μετέφερε Εμπειρογνώμονας από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων κατά την διαδικτυακή, 7η Παγκύπρια Ημερίδα Δημόσιας Υγείας.

Στην ομιλία της η εμπειρογνώμονας του ECDC, Δρ Μπάκα, αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της Ευρώπης, με βάση την τελευταία εκτίμηση κινδύνου, η οποία φέρει την Κύπρο, μαζί με την Γαλλία, στην 4η καλύτερη θέση από 30 ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: alphanews

 

Send this to a friend