Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Έξι νεογνά στο Μακάριο στενές επαφές ανεμβολίαστης νοσηλεύτριας με COVID-19
Έξι νεογνά στο Μακάριο στενές επαφές ανεμβολίαστης νοσηλεύτριας με COVID-19

Έξι νεογνά στο Μακάριο στενές επαφές ανεμβολίαστης νοσηλεύτριας με COVID-19

Σε συναγερμό βρίσκονται Διοίκηση και Διεύθυνση του Μακάρειου Νοσοκομείου μετά τον εντοπισμό νοσηλεύτριας θετικής στον κορωνοϊό, η οποία υπηρετεί στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και είναι ανεμβολίαστο άτομο.  Η νοσηλεύτρια εργάστηκε σε μια βάρδια την περασμένη Κυριακή και είχε επαφή με έξι νεογνά, τα οποία υποβλήθηκαν σε εξέταση κορωνοϊού με αρνητικό αποτέλεσμα. Η κατάσταση της υγείας τους παρακολουθείται στενά και θα επαναληφθεί η εξέταση κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες, τόσο στα βρέφη όσο και στο προσωπικό.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ Πάμπος Χαριλάου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι η νοσηλεύτρια διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό κατά την εξέταση για εξασφάλιση Safepass. Διαγνώστηκε αρχικά θετική σε rapid test, ενώ το αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε με PCR τεστ.

“Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο άτομο ως υψηλού κινδύνου και να πρέπει να μπει σε απομόνωση, αλλά τίθεται ένα θέμα ασφάλειας για το οποίο ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.”

Ο κύριος Χαριλάου είπε ότι στη συγκεκριμένη κλινική, το 25% των νοσηλευτών είναι ανεμβολίαστοι. Σε ότι αφορά στο ποσοστό εμβολιασμών των επαγγελματιών υγείας ο κύριος Χαριλάου παρέθεσε τα εξής στοιχεία, για τα οποία δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος:

Ιατρικοί λειτουργοί 90%
Νοσηλευτές 70%
“Αυτό μας ανησυχία αφάνταστα γιατί από τη μια διατεινόμαστε ως επαγγελματίες υγείας δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των ασθενών μας και από την άλλη, ως ανεμβολίαστα άτομα εκθέτουμε τους ασθενείς μας σε κίνδυνο”.

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης έκανε λόγο για διάσταση στα στοιχεία που δίνει ο ΟΚΥΠΥ αναφορικά με τον εμβολιασμό των νοσηλευτών που υπηρετούν στο ΓεΣΥ. Η εντύπωση, όπως είπε, που είχε ο ίδιος είναι ότι έχει εμβολιαστεί το 80% των νοσηλευτών, ωστόσο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ κάνει λόγο για 70-75%.

Σε σχέση με τη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, ο κύριος Αργυρίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να εξεταστεί εάν εμπίπτει ή όχι στις ομάδες του πληθυσμού που δεν ενδείκνυται να εμβολιαστούν κατά της πανδημίας.

“Αν μπορούσε να εμβολιαστεί και δεν το έκανε, οι νοσηλευτές είναι μέρος της κοινωνίας και είναι προσωπικό θέμα ο εμβολιασμός. Το σημαντικό είναι να παίρνεις τα μέτρα σου για να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου.”

Πηγή: alphanews

Send this to a friend