Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES Μαθητές από τη Λάρνακα στη Λεμεσό για εμπορικές μελέτες
Μαθητές από τη Λάρνακα στη Λεμεσό για εμπορικές μελέτες

Μαθητές από τη Λάρνακα στη Λεμεσό για εμπορικές μελέτες

Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας διαβάζουμε. «Οι τελειόφοιτοι του 1917-1918 του Εμπορικού Λυκείου Λάρνακος , κατά την εν Λεμεσώ διαμονήν των , χάριν εμπορικών μελετών, μετά του καθηγητού των των εμπορικών κ.Π.Δ.Μητροπούλου και ξεναγών των καθηγητών του Γυμνασίου Λεμεσού κ.κ.Αλέξ. Λαρίου ( Μαθηματικού) καιμ Δημήτρη Κουτουμάνου ( Φυσικού).

Η φωτογραφία ελήφθη ολίγας στιγμάς πρό της εκ Λεμεσού αναχωρήσεώς των, υπό του κ. Φωσκόλου. Ένας μόνο τελειόφοιτος ο Γ.ή Θ..Σολομωνίδης δεν κατόρθωσε ένεκα ασθενείας να λάβη μέρος εις την εκδρομήν. Τα ονόματα των τελειοφοίτων είναι:

Γ.Τζ.Πιερίδης, Β.Αχιλλέως, Γ.Ζαρμάος και Ζήνων Πιερίδης εκ Λάρνακος, Μ.Ιωάννου εκ Λευκονοίκου, Γ.Αντωνιάδης εξ Αμμοχώστου, Κ.Αβρααμίδης εκ Λευκωσίας, Κ.Μαυρομουστάκης εκ Κοιλανίου, Λ ή Ι.Ιακωβίδης εκ Λευκάρων, Χρ.Παττίχης εκ Κάτω Δρυός και Κ.Ζένιος ή Ξένιος εκ Λύσης.

Διασπισώνουμε ότι από τους 12 οι 5 απόφοιτοι εκείνης της χρονιάς ήταν Λαρνακείς και οι 7 από άλλες πόλεις ή χωριά. Επίσης σημειώνουμε ότι ο Δημήτρης Κουτουμάνος από την επόμενη χρονιά αυτής της φωτογραφίας διετέλεσε λυκειάρχης (1919-1954) στο Παγκύπριο Εμπορικό Λύκειο Λάρνακας. Φωτογράφος ήταν ο J.P.FOSCOLO.

Η μετάβαση των μαθητών στη Λεμεσό ήταν μια πρωτοπορική ενέργεια για εκείνα τα χρόνια. Η φήμη του Γυμνασίου Λεμεσού και των καθηγητών του έφεραν τους μαθητές του Εμπορικού Λυκείου Λάρνακας στη Λεμεσό.

Ευχαριστώ τον Δημητράκη Πιερίδη για την παραχώρηση της φωτογραφίας.

ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ

Send this to a friend