Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Από την πρώτη Δημοτική Αγορά σε αυτήν που “έρχεται”
Λάρνακα: Από την πρώτη Δημοτική Αγορά σε αυτήν που “έρχεται”

Λάρνακα: Από την πρώτη Δημοτική Αγορά σε αυτήν που “έρχεται”

Η πρώτη Δημοτική Αγορά Λάρνακας κτίστηκε επί της Δημαρχίας του Δημητρού Δημητρίου (1923-32 και 1943-46) και η κύρια είσοδός της ήταν στην οδό Ερμού. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια ήταν του γραφείου Π.Μιχαηλίδη και εργολάβος ήταν ο Α.Λ.Γιαξής. Είχε καταστήματα φθαρτεμπόρων και χασάπηδων με πάγκους. Κατεδαφίστηκε το 1998 και λειτούργησε ως χώρος στάθμευσης και λαϊκής αγοράς κάθε Σάββατο.

Στο νέο πολυώροφο κτήριο κατασκευάζεται η πρώτη φάση που αποτελείται από τρία επίπεδα, συνολικής χωρητικότητας 80 αυτοκινήτων, με προοπτική επέκτασης στη δεύτερη φάση, με άλλα τρία επίπεδα τα οποία θα χωρούν άλλα 100 αυτοκίνητα. Πρόκειται για σύγχρονο πάρκινγκ με σημεία για ΑΜεΑ και χώρους υγιεινής.

Το νέο κτήριο που θα περιλαμβάνει καταστήματα, καφετηρίες και εστιατόρια έγινε με σχέδια της κοινοπραξίας Δημήτριος Κωνσταντίνου και συνεργάτες-Γεώργιος Τσολάκης-Πετράς Τσαμπίκας. Εργολαβία της εταιρείας LOIS Builders. Κάθε Σάββατο θα λειτουργεί η λαϊκή αγορά σε ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο.

Πληροφορούμαστε ότι η λειτουργία θα ξεκινήσει πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στη φωτογραφία βλέπουμε πανοραμική άποψη της λαϊκής αγοράς πριν την ανέγερση του νέου κτηρίου καθώς και άποψη της νέας κατασκευής.

Send this to a friend