Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ Νέες χαλαρώσεις: Τι αλλάζει στους χώρους εστίασης, σε νυχτερινά κέντρα και εκδηλώσεις
Νέες χαλαρώσεις: Τι αλλάζει στους χώρους εστίασης, σε νυχτερινά κέντρα και εκδηλώσεις

Νέες χαλαρώσεις: Τι αλλάζει στους χώρους εστίασης, σε νυχτερινά κέντρα και εκδηλώσεις

Νέες χαλαρώσεις αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από ενημέρωση που έλαβε από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα για την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση.

Ανάμεσα στις χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν, είναι η αύξηση του αριθμού προσώπων σε χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως γάμους και βαπτίσεις.
Η αύξηση του αριθμού αφορά τόσο τους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι νέες χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν

Αναλυτικά oι χαλαρώσεις:

1. Λειτουργία υποστατικών/χώρων και διενέργεια κοινωνικών εκδηλώσεων: Τηρουμένων των μέτρων αποστασιοποίησης και των εκάστοτε υγειονομικών πρωτοκόλλων και προνοιών του εν ισχύι Διατάγματος, ισχύουν τα εξής:

(α) αύξηση του μέγιστου αριθμού προσώπων σε εσωτερικούς χώρους από 250 σε 300 άτομα, με απαραίτητη προσκόμιση SafePass, είτε
(β) αύξηση του μέγιστου αριθμού προσώπων σε εσωτερικούς χώρους από 450 σε 500 άτομα, νοουμένου ότι στο υποστατικό εισέρχονται μόνο άτομα με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες.
(γ) αύξηση του αριθμού προσώπων ανά τραπέζι από 10 σε 12.

Οι πιο πάνω αλλαγές στον μέγιστο αριθμό ατόμων εφαρμόζονται στα ακόλουθα:

  • Παρουσία πιστών κατά τον εκκλησιασμό ή/και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας,
  • Τέλεση γάμων, βαπτίσεων και κηδειών,
  • Διεξαγωγή εκδηλώσεων, περιλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων σε χώρους εστίασης, χώρους εκδηλώσεων και δεξιώσεων, ξενοδοχείων ή/και τουριστικών καταλυμάτων, νυχτερινών κέντρων, κέντρων διασκέδασης και μουσικοχορευτικών χώρων,
  • Χώροι εστίασης: εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία, χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων κ.λπ.
  • Νυχτερινά κέντρα, χώροι δεξιώσεων, δισκοθήκες, κέντρα διασκέδασης και μουσικοχορευτικοί χώροι,
  • Παρουσία θεατών σε αγώνες που διεξάγονται σε γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις (εξαιρουμένων των γηπέδων ποδοσφαίρου).

Send this to a friend