Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το δρόμο του Κακουργιοδικείου πήρε η πολύκροτη υπόθεση με τον κατασκοπευτικό βαν στη Λάρνακα.

Η υπόθεση καταχωρίσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο και χθες Πέμπτη ήταν ορισμένη η διαδικασία παραπομπής των κατηγορουμένων σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Στο κατηγορητήριο αναγράφονται ως κατηγορούμενοι τρία φυσικά πρόσωπα, δύο Ελληνοκύπριοι κι ένας Ισραηλινός, καθώς και μία εταιρεία.

Ωστόσο, η διαδικασία παραπομπής σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναβλήθηκε, καθότι ο Ισραηλινός κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Παρόντες στο εδώλιο ήταν μόνοι οι δύο Κύπριοι κατηγορούμενοι. Ως εκ τούτου η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 27 Οκτωβρίου.

Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους. Αντιμετωπίζουν ένα πολύ μεγάλο αριθμό κατηγοριών, οι πιο βασικές εκ των οποίων αφορούν αδικήματα παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και αδικήματα παράνομης επέμβασης σε ιδιωτικές επικοινωνίες.

 

Υπολειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο το Κέντρο Υγείας Αθηένου, αφού στελεχώνεται μόνο με μία γυναίκα παθολόγο… Την ίδια ώρα στον ακριτικό δήμο κινδυνεύουν ζωές και εξαιτίας της έλλειψης μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων.

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε την Τετάρτη την Αθηένου και ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Αθηένου ζήτησε όπως το Κέντρο Υγείας τεθεί άμεσα σε σωστή λειτουργία, στεγάζοντας διάφορες ειδικότητες γιατρών, προκειμένου να καταστεί ένα Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο, από το οποίο να εξυπηρετούνται και κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Ο Υπουργός Υγείας και ο ΟΚΥπΥ υποσχέθηκαν να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες για λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αθηένου ως Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο. Δόθηκε, επίσης, η υπόσχεση ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να υπάρχει εφημερεύων γιατρός στο Κέντρο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Όσον αφορά, όμως, το αίτημα για δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου, ο κ.Χατζηπαντέλας τόνισε ότι στο παρόν στάδιο αυτό είναι αδύνατον λόγω έλλειψης νοσηλευτών, λέγοντας ότι το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου όταν επιλυθεί το πρόβλημα με τους νοσηλευτές.

 

Αύριο Σάββατο στις 4:00 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, στα πλαίσια του διεθνές φεστιβάλ Κύπρια, παρουσιάζεται το έργο «Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ». Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίνας Μιχαηλίδου -Καδή.

 

Την Κυριακή ο Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ρευματικών και Μυοσκελετικών Παθήσεων διοργανώνει εκστρατεία συμβολικής στήριξης , μέσα από τις δράσεις «Φόρεσε με» και «Περπατώ για τους Ρευματοπαθείς» από 12-17 Οκτωβρίου προβάλλοντας την αξία της έγκαιρης διάγνωσης.

Για το σκοπό αυτό την Κυριακή θα υπάρχει  Ενημερωτικό Περίπτερο στη Πλατεία Κίμωνος στις Φοινικούδες από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 4 απόγευμα.

Η όλη δράση είναι υπό τη αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας.

 

 

 

 

Send this to a friend