Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τουρίστες μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, το μεγάλο στοίχημα της Αγ. Νάπας
Τουρίστες μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, το μεγάλο στοίχημα της Αγ. Νάπας

Τουρίστες μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, το μεγάλο στοίχημα της Αγ. Νάπας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα υπάρχει τουριστική κίνηση από το εξωτερικό στην Αγία Νάπα εμφανίστηκε ο Χρήστος Ζαννέττος.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο δήμαρχος του τουριστικού θερέτρου είπε ότι από την ενημέρωση που υπάρχει μέχρι σήμερα, φαίνεται πως ορισμένοι τουριστικοί πράκτορες θα συνεχίσουν να εκτελούν πτήσεις στο νησί μας και θα φέρνουν επισκέπτες τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο κ.Ζαννέττος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τουριστική κίνηση που παρατηρήθηκε το καλοκαίρι ήταν καλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις που είχαν γίνει, σημειώνοντας ότι ακόμα και περί τα τέλη Σεπτεμβρίου εξακολουθούν να υπάρχουν ικανοποιητικές πληρότητες στα πλείστα ξενοδοχεία της περιοχής, που κυμαίνονται μεταξύ 50%-60%.

Σ’ αυτές τις ικανοποιητικές πληρότητες, επισήμανε, συμβάλει και το σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού με αρκετές κρατήσεις Κυπρίων κατά τα Σαββατοκύριακα. «Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, η καλή τουριστική περίοδος θα συνεχιστεί μέχρι και τις 15- 20 Οκτωβρίου, με αυξητική τάση ξένων τουριστών που ταξιδεύουν μόνοι τους, μέσω των χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών. Το γεγονός αυτό παρέχει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεφύγουν από τα πακέτα των All Inclusive και ν’ απολαύσουν τις υπηρεσίες που προσφέρονται γενικότερα, δηλαδή από εστιατόρια, καφετέριες και μπιραρίες, χωρίς να μένουν εγκλωβισμένοι 24 ώρες το 24ωρο μέσα στα ξενοδοχεία τους», τόνισε ο Χρ. Ζαννέττος.

Πρόσθεσε, δε, ότι το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντική τονωτική ένεση για τους υπόλοιπους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας, καθότι πολλοί επιχειρηματίες κι εργατικό προσωπικό εξακολουθούν να εργάζονται, χωρίς να παρατηρούνται απώλειες σε θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, ο κ.Ζαννέττος ανέφερε ότι στην εσωτερική περιφέρεια της Αγίας Νάπας, η οποία διαχρονικά βασίζεται κατά 90% στη νεολαία της αγγλικής αγοράς, οι επιχειρήσεις βρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε πάρα πολύ δυσμενή οικονομική κατάσταση, αφού σχεδόν δεν εργάστηκαν καθόλου. Υπήρξαν, ακόμα, καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού η νυχτερινή ζωή και η διασκέδαση τα τελευταία δύο χρόνια ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Τέλος, ο Χρίστος Ζαννέττος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στην Αγία Νάπα, όπου το καλοκαίρι παρατηρήθηκε μεγάλη ροή ξένων περιηγητών, τα αποτελέσματα ή οι συνέπειες από την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού ήταν μηδαμινά, γεγονός που χαροποίησε όχι μόνο τον δήμο, αλλά και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

 

Send this to a friend