Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ “Ξυπνούν” φθινοπωρινές ιώσεις: “Η γρίπη καραδωκεί”, προειδοποιεί η Δρ. Κολιού
“Ξυπνούν” φθινοπωρινές ιώσεις: “Η γρίπη καραδωκεί”, προειδοποιεί η Δρ. Κολιού

“Ξυπνούν” φθινοπωρινές ιώσεις: “Η γρίπη καραδωκεί”, προειδοποιεί η Δρ. Κολιού

Πτώση καταγράφουν τα τελευταία 24ωρα οι επιδημιολογικοί δείκτες με τους ειδικούς να εκφράζουν αισιοδοξία για την ύφεση της πανδημίας. 

Μείωση κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα τρία στοιχεία που δείχνουν ότι η επιδημιολογική εικόνα έχει καλυτερεύσει, όπως δήλωσε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, η Καθηγήτρια της Παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Μαρία Κολιού.

“Το βλέπουμε από το ποσοστό θετικοποίησης των δειγμάτων, από τους νοσηλευόμενους και τους διασωληνωμένους ασθενείς. Επομένως έχουμε τρία σημαντικά στοιχεία που δείχνουν ότι μειώθηκε η συχνότητα του ιού στην κοινότητα και στα νοσοκομεία. Είναι μια καλή φάση, όλοι δούλεψαν για αυτό και κυρίως ο κόσμος που ανταποκρίθηκε. Αυτό οφείλεται και στο Safepass που τηρήθηκε αρκετά καλά στους χώρους όπου κινούμαστε”.

Πρόσθεσε ότι η εμβολιαστική κάλυψη έχει αυξηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ. Όσο για την ανησυχία που επικρατεί σχετικά με την υπερμεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, η Δρ. Κολιού σημείωσε πως “δεν αφήνει κανέναν πίσω”.

“Μπορεί να προσβάλει τον οποιοδήποτε. Για αυτό φωνάζουμε ότι πρέπει να ανέβει η εμβολιαστική κάλυψη και πρέπει οι πλούσιες χώρες να δώσουν και στις φτωχές για να μπορεί να εμβολιαστεί ο κόσμος και να μην μαίνεται ο ιός σε αυτές τις χώρες.

Η γρίπη καραδωκεί..

Αναφερόμενη στις ιώσεις που αναμένεται να “ξυπνήσουν” τους χειμερινούς μήνες η Δρ. Κολιού ανέφερε πως πρόκειται για ένα ετήσιο φαινόμενο

“Δεν γλιτώνουμε από τις ιώσεις. Το θέμα είναι καταφέρουμε να περιορίσουμε φέτος τη γρίπη, διότι καραδωκεί. Πέρυσι τη γλυτώσαμε αρκετά γιατί πήραμε αυτά τα μέτρα. Όμως υπάρχει πάντα ο πληθυσμός των παιδιών που εύκολα μπορεί να μεταδώσει τη γρίπη στην οικογένεια. Επομένως πρέπει να εμβολιαστούμε και για τη γρίπη αυτή τη χρονιά”.

Πηγή: .alphanews

Send this to a friend