Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Επιταχύνονται οι ρυθμοί για την 3η δόση: Αλλάζει από σήμερα το ηλικιακό όριο
Επιταχύνονται οι ρυθμοί για την 3η δόση: Αλλάζει από σήμερα το ηλικιακό όριο

Επιταχύνονται οι ρυθμοί για την 3η δόση: Αλλάζει από σήμερα το ηλικιακό όριο

Αλλάζει από σήμερα το ηλικιακό όριο για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19.

Συγκεκριμένα, δικαίωμα για εμβολιασμό έχουν από σήμερα τα άτομα ηλικίας 83 ετών και άνω, στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν έγγραφο ταυτοποίησης (Ταυτότητα, Διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού τους. Για την ενισχυτική δόση χορηγείται εμβόλιο τεχνολογίας mRNA, ανεξαρτήτως του εμβολίου που χορηγήθηκε αρχικά.

Μέχρι στιγμής, η τρίτη δόση χορηγήθηκε σε συνολικά 6,615 άτομα παγκύπρια, εκ των οποίων τα 2,506 αφορούν διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας.

​​​​​​Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η χορήγηση τρίτης δόσης και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με 1,225 άτομα να έχουν λάβει ήδη την τρίτη δόση. Σε σχέση με τους επαγγελματίες υγείας, εμβολιάστηκαν εικοσιένας στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και άλλοι 404 ιδιώτες.

Τέλος, μέσω των walk in έχουν εμβολιαστεί 1,357 άτομα 86 ετών και άνω σε όλες τις Επαρχίες. Σημειώνεται πως από τις 4 Οκτωβρίου, αναμένεται να διατεθούν ραντεβού για χορήγηση τρίτης δόση και μέσω της πύλης εμβολιασμού.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend