Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Την ενοποίηση των πέντε πιο σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της πόλης έχει θέσει ως στόχο ο Δήμος Λάρνακας και για τον σκοπό αυτό ήδη έχει ξεκινήσει ο καταρτισμός ενός ειδικού σχεδιασμού. Οι χώροι που θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο αυτό είναι το αρχαιολογικό μουσείο, ο χώρος του αρχαίου λιμανιού, το ψηφιδωτό με τους άθλους του Ηρακλή, ο αρχαιολογικός χώρος του Κιτίου και η περιοχή της Χρυσοπολίτισσας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων προγραμματίζεται να γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θ’ αφορά την ενοποίηση, στη βάση ενός Master Plan, του αρχαιολογικού μουσείου με το αρχαίο λιμάνι Κιτίου και το σπάνιο ψηφιδωτό με τους άθλους του Ηρακλή.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του σχεδίου θα είναι οι πεζογέφυρες που θα συνδέουν τους αρχαιολογικούς χώρους, παρακάμπτοντας τους δρόμους και δημιουργώντας την υποδομή για ένα ενιαίο αρχαιολογικό πάρκο.

Σε δεύτερη φάση, θα μπορούν να ενταχθούν στο σχέδιο ενοποίησης ο αρχαιολογικός χώρος του Κιτίου και η περιοχή Χρυσοπολίτισσας, στην οποία, εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα ανυπολόγιστης αξίας.

Σύμφωνα με τον Α. Βύρα, απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιηθεί ο ευρύτερος σχεδιασμός ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, είναι να προχωρήσουν οι ανασκαφές για πλήρη ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού, οι οποίες ξεκινούν τον Οκτώβριο.

 

Ο Δήμος Λάρνακας και το Ανοικτό Σχολείο Δήμου, συμμετέχουν για 7η συνεχή χρονιά την ετησία Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία αρχίζει σήμερα ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη και διαρκεί μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της, είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

Με σλόγκαν #BeActive, οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας έχουν ως κύριους αποδέκτες όλους τους δημότες, οι οποίοι μέσα από τη δωρεάν συμμετοχή τους στις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορες μορφές άθλησης και να  πληροφορηθούν για τα υφιστάμενα αθλητικά  προγράμματα, υπηρεσίες και προϊόντα.

Ο Δήμος Λάρνακας και το Ανοικτό Σχολείο θα διοργανώσουν 16 συνολικά δράσεις και θα συνεργαστούν με διάφορους φορείς της πόλης.

 

Send this to a friend